Wen Mukubu gaat woensdag in Hasselt en tegen ex-team Limburg United op zoek naar winst.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Limburg united - kangoeroes Mechelen BNXT League Elite Silver kwartfinale play-offs

Kangoeroes Mechelen moet één keer ‘on the road’ winnen tegen Limburg United: “We zien mogelijkheden”

Mechelen -

Kangoeroes Mechelen trekt met een goed gevoel richting play-offs. “We tankten vertrouwen in Elite Silver, waar we met 10 op 12 als eerste eindigden”, zegt coach Tony Van den Bosch. De Mechelaars openen de kwartfinale vanavond om 20.30 uur tegen Limburg United in Hasselt.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen droomt stiekem van een stek in de halve finales. De Maneblussers mogen terecht ambitieus zijn. Na een slechte Belgische reguliere fase (8 op 20) acteerde het sterk in Elite Silver en liet het een 10 op 12 noteren. “We tankten inderdaad vertrouwen met acht opeenvolgende overwinningen en de leidersplaats in Elite Silver”, zegt Niels Van Den Eynde. “Met de play-offs begint een nieuwe competitie waarin alle teams vanaf nul beginnen.”

“Uiteraard is Limburg United in enkele jaren uitgegroeid tot een topploeg. Ze wonnen dit seizoen de Beker van België en zijn tegens ons favoriet. Stiekem hopen we wel op kwalificatie. De druk ligt bij hen en wij kunnen ontspannen aan deze reeks beginnen. We weten dat we er eentje on the road moeten stelen”, aldus nog de 23-jarige Lierenaar van Kangoeroes Mechelen.

Coach Tony Van den Bosch reist met een volledig fitte Mechelse selectie woensdag richting de Alverberg van Hasselt.

Op papier is Limburg United favoriet, maar sinds de bekerwinst tegen Charleroi oogt het wel wat minder bij het team uit Hasselt. Deels ook omdat de ploeg van coach Raymond Westphalen met blessures kampte. Onder meer de ervaren Maxime De Zeeuw en de Amerikaanse center Osun Osunniyi waren lange tijd out. Zij maakten op de slotspeeldag van de Elite Gold wel hun comeback.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer