Direct naar artikelinhoud
Multimedia

Deze uitstekende laptops kan je momenteel voor weinig geld op de kop tikken

Lenovo's Yoga 530, een van de beste laptopdeals van het moment.Beeld Lenovo

Halfweg de zomervakantie, met een nieuw school- of academiejaar dat stilaan weer aan de einder verschijnt, is het misschien tijd om een nieuwe laptop in huis te halen. Dit zijn momenteel de drie beste koopjes.

Budgetlaptop: Lenovo Yoga 530 (€ 599)

Als je voor zeshonderd euro een laptop koopt, moet je soms concessies doen op het vlak van schermkwaliteit, snelheid of aanwezigheid van een ssd. Niet zo bij de Lenovo's Yoga 530: nog steeds een laptop die bijzonder veel waar voor weinig geld biedt. Je krijgt een goed ips-scherm, een vlotte Pentium-processor en een ssd, en dat alles zit in een stevige behuizing. Bovendien gaat de accu erg lang mee, toch belangrijk.

(lees verder onder de foto)

Een uitklaplaptop zonder al te veel compromissen: de Lenovo Yoga 530.Beeld Lenovo

Lees ook: Ben jij een pc- of Mac-mens? Doe de test!

Basislaptop: Acer Aspire 5 (€ 799)

Acer is een van de laatste fabrikanten die nog een toestel op de markt brengt met quadcore-processor, solid state drive, een fris ips-schem én een grafische kaart, en dat allemaal voor 800 euro. Ook de Aspire 5 biedt dus veel waar voor je geld, maar let goed op dat je een variant met ips-paneel koopt! En eerlijk: dit toestel heeft ook wel wat nadelen, zoals de stevigheid van de schermconstructie en de verouderde usb 2.0-poorten. Voor zo'n prijs kan je dat wel door de vingers zien. 

(lees verder onder de foto)

In het basissegment drijft deze klepper van Acer boven.Beeld Acer

Thin&Light: Asus ZenBook UX430 (€ 819)

Het Taiwanese Asus verraste deze zomer met een nieuwe versie van de ZenBook UX430, inclusief quadcore i5-processor, 8GB geheugen en een solid state drive van 256GB. Nieuw aan deze versie is de modernere wifichip en het mat scherm.

(lees verder onder de foto)

Zoek je een thin & light, dan is deze van Asus het bekijken waard.Beeld Asus

Op zoek naar nog meer goedkope laptopdeals? Klik hier

Lees ook:

Apple MacBook Pro 15,4" - Het Pro-achtervoegsel waardig

5 goede redenen om nu nog een desktop te kopen

De 5 populairste laptops van het moment