Belgen vallen aan, maar Preidler wint zesde etappe in Polen

Georg Preidler (Groupama-FDJ) heeft donderdag de zesde etappe in de Ronde van Polen (WorldTour) gewonnen. Na 129 kilometer van Zakopane naar Bukovina Resort liet de 28-jarige Oostenrijker in een sprint met tien de Duitser Emanuel Buchmann en de Pool Michal Kwiatkowski achter zich. Dylan Teuns finishte als vijfde, Laurens De Plus als achtste.

Dankzij de bonificaties verstevigde Kwiatkowski (Sky) zijn leidersplaats. De 28-jarige Pool heeft nu 16 seconden voor op Teuns, de eindwinnaar van vorig jaar. De Nieuw-Zeelander George Bennett is op 24 seconden derde.

Voor Preidler is het de vierde profzege, nadat hij zich drie keer (2015, 2017 en 2018) tot Oostenrijks kampioen tijdrijden kroonde. De 75e Ronde van Polen eindigt vrijdag met een 136 kilometer lange rit van Bukovina Resort naar Bukowina Tatrzanska. Onderweg staan er zes beklimmingen van eerste categorie op het programma en ook de aankomst is bergop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen