Lichaam van Iraanse president geborgen na helikoptercrash

Nieuws
De Iraanse Rode Halve Maan meldt dat de lichamen zijn geborgen na de helikoptercrash in noordwesten van Iran. Onder de negen doden zijn president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.
anp
maandag 20 mei 2024 om 08:57
Afbeelding
beeld anp

Het hoofd van de hulporganisatie heeft tegen staatstelevisie gezegd dat de zoektocht naar slachtoffers is beëindigd. ‘We zijn bezig met het overbrengen van de lichamen van de martelaren naar Tabriz.’ De stad Tabriz ligt in het noordwesten van Iran. De zondag neergestorte helikopter is gevonden in een afgelegen en bergachtig gebied in dit deel van het land.

De zoektocht naar de helikopter werd bemoeilijkt door de duisternis en slechte weersomstandigheden, waarvan nog niet zeker is of die hebben bijgedragen aan het ongeluk. Het Iraanse persbureau IRNA heeft dronebeelden gedeeld waarop wrakstukken te zien zijn op een steile helling midden in een bos.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Exitpolls: Claudia Sheinbaum nieuwe president van Mexico

De 61-jarige Claudia Sheinbaum, die tot vorig jaar burgemeester was van Mexico-Stad, heeft de presidentsverkiezing in Mexico geworden. Dat melden Mexicaanse media en regeringspartij Morena op grond van eigen exitpolls.

Afbeelding

Kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht

De ANWB en Rijkswaterstaat verwachten maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. 'Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden', zegt omgevingsmanager van Rijkswaterstaat Leonie de Vri..

Afbeelding

Makers van hits van afgelopen jaar geëerd tijdens Buma Awards

In het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) worden maandagavond de Buma Awards uitgereikt. Tijdens het jaarlijkse Buma Awards Gala worden de mensen achter de hits van het afgelopen jaar geëerd.

Afbeelding

Woning beschoten in Rotterdam-Zuid, geen gewonden

In de nacht van zondag op maandag is een woning in de Moerkerkestraat in Rotterdam-Zuid beschoten. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. Er waren op het moment van de beschieting geen mensen aanwezig in de woning.

Afbeelding

Nieuw meldpunt voor schrijvers tegen dreiging en intimidatie

Schrijvers die bedreigd of geïntimideerd worden, kunnen vanaf maandag terecht bij het meldpunt SchrijversVeilig. Bij het platform kunnen schrijvers voorvallen melden, advies inwinnen en ondersteuning krijgen na incidenten.

Afbeelding

Paginagrote advertentie tegen beoogde btw-verhoging

Een grote groep organisaties uit de cultuur, sport, horeca en media komt gezamenlijk in actie tegen de btw-verhoging die de formerende partijen willen doorvoeren.