© BELGA

Man die amper op benen kan staan uit verkeer genomen

De politie heeft tijdens de weekendcontroles een bestuurder uit het verkeer geplukt die amper op zijn benen kon staan. De agenten moesten hem, op weg naar de controlepost, ondersteunen. Hij had 2,8 promille alcohol op.

Leo De Nijn

Tijdens de weekendcontrole heeft de politie 925 bestuurders laten blazen. Daarbij testten 42 chauffeurs positief, waarvan er bij tien hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen werd ingetrokken.

Eén van hen was de chauffeur die zelfstandig niet meer op zijn eigen benen kon staan. “Hij zocht steun om zich recht te houden en moest zich met behulp van beide handen in onze bureelwagen hijsen. Omstreeks 4u dacht hij dat het ongeveer 1u was. Voor deze zware dronkenschap wordt hij extra geverbaliseerd. Na onze vaststellingen werd hij op eigen vraag met een taxi naar huis gebracht”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Bij dit warme weer werd er ook stevig gedronken. Vijf chauffeurs hadden respectievelijk 2,4, 2,2, tweemaal 2 en 1,8 promille alcohol in hun bloed. Nog een andere bestuurder die 2,2 promille op had, is niet aan zijn proefstuk toe. De man werd voor de vierde keer in twee jaar tijd betrapt op dronken rijden. Een vrouwelijke chauffeur werd betrapt met 1,8 promille alcohol in haar bloed. Zij had ook haar rijbewijs niet op zak en is hiervoor extra strafbaar. “Zij moet onverwijld haar rijbewijs komen inleveren op het politiecommissariaat. Aan haar auto werd ter plaatse een wielklem gelegd tot wanneer ze haar rijbewijs heeft afgegeven”, gaat de politiewoordvoerder verder.

Vijftien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor zes uur. Eén van hen verkeert in staat van herhaling. De man liep al voor de vijfde keer tegen de lamp wegens té veel alcoholgebruik. Twee onder hen hadden geen rijbewijs op zak. Hun auto werd ter plaatse ingehouden voor zes uur. Een andere chauffeur had geen geldig schouwingsbewijs voor zijn auto die uitgerust was met een trekhaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER