Conner Rousseau hield dinsdagavond een try-out voor zijn Oost-Vlaamse luistertour.© yjs

Conner Rousseau trapt luistertour ontspannen op gang in sappig dialect en doet zelfs mee aan polonaise

Sint-Niklaas -

Conner Rousseau (Vooruit) heeft dinsdagavond zijn luistertour op gang getrapt met een try-out in ontmoetingscentrum Fabiola in Sint-Niklaas. De komende zes weken trekt de Vooruit-lijstduwer naar 21 steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen. “Ik wil mensen tonen dat er naar hen wordt geluisterd”, aldus Rousseau.

Yannick Joos

Zichtbaar ontspannen stapte Conner Rousseau het sfeervolle ontmoetingscentrum binnen. Een seniorennamiddag had er immers voor gezorgd dat het publiek al goed opgewarmd was voor de try-out van zijn luistertour. De Sint-Niklase politicus waagde zich voor aanvang zowaar aan een polonaise.

“Ik weet niet goed waaraan ik me de komende weken mag verwachten”, steekt Rousseau van wal. “Allicht ga ik ook niet altijd een pasklaar antwoord hebben op de vragen of bekommernissen die de aanwezigen me zullen voorschotelen. Ik wil vooral tonen dat politici ook echt kunnen luisteren naar de mensen om ze zo ook opnieuw vertrouwen te doen krijgen in de politiek. De bezorgdheden die ik hier vandaag en de komende weken hoor, wil ik meenemen naar het parlement... als ik verkozen geraak natuurlijk.” (Lees verder onder de foto)

Voor aanvang deed Rousseau vrolijk mee met de polonaise.© yjs

In een sappig Sint-Niklaas dialect beantwoordt Rousseau de gevarieerde vragen over vrijwilligerswerk, het busvervoer, pensioenen en leeflonen vaak met een ludieke kwinkslag. Zo geeft hij aan dat mensen hem alles mogen vragen, behalve zaken over zijn privéleven want dat werd het afgelopen jaar naar eigen zeggen al breed genoeg uitgesmeerd.

Bij een vraag over getuigschriften van bepaalde opleidingen, vertelt hij dan weer dat hij het partijprogramma daarover nog eens goed in detail moet bekijken. “Ik heb er niet aan meegeschreven, want ben natuurlijk een tijdje weggeweest”, vertelt hij. (Lees verder onder de foto)

Rousseau noteerde gretig de vragen van de aanwezigen.© yjs

De luistertour begint officieel pas morgen (woensdag, red.) in café De Kleine Star in Sint-Niklaas en ook die locatie is niet toevallig. “Het café is jarenlang het stamcafé van mijn grootvader geweest en ik heb er als klein manneke mijn eerste stappen in een café gezet”, aldus Rousseau. “Die plek is dan ook symbolisch voor mij en tegelijk wil ik met de luistertour de gewone mens gaan opzoeken om te horen waar zij wakker van liggen. Geen betere plek dus om de laatste rechte lijn naar de verkiezingen in te zetten.”

Inmiddels schreven meer dan duizend sympathisanten zich in voor de 21 avonden die de komende zes weken zullen plaatsvinden in Oost-Vlaanderen.

© yjs

© yjs

© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners