Bouw van zorgsite Rembertus gaat van start

Aan de Brusselsesteenweg in Mechelen werd dinsdag de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de site Rembertus. Daar komen een woonzorgcentrum voor honderd personen en vijftien assistentiewoningen. In 2020 moet de zorgsite klaar zijn.

Stijn Van de Sande

Met een symbolische eerste spadesteek zijn de werken aan de site Rembertus in het binnengebied tussen de Brusselsesteenweg, de Belgradestraat en de spoorlijn in Mechelen-Zuid, van start gegaan. Dorian Groep bouwt er in samenwerking met zorggroep Armonea een woonzorgcentrum voor honderd personen. Daarnaast komen er ook vijftien assistentiewoningen.

“Dit is een erg belangrijk moment”, zegt Peter Lambrechts van Armonea. Dat is een private zorggroep met woonzorgcentra in België, Duitsland en Spanje. “Al tien jaar hebben we onze hoofdzetel in Mechelen, maar toch heeft het tot nu geduurd vooraleer we hier een project konden starten. We zijn dan ook erg fier dat we hier nu een zorgsite kunnen ontwikkelen waar ook de Mechelaars trots op zullen zijn.”

© SVDS

Veertien van de vijftien assistentiewoningen werden intussen verkocht. “Dat bewijst de nood aan zorgprojecten in de regio”, zegt Michel Verstallen van Dorian Groep. “We starten nu met de bouw en midden 2020 hopen we met de realisatie klaar te zijn. Er is een investering van twintig miljoen euro mee gemoeid.”

Interessante investering

Frans Van Vaeck kocht een assistentiewoning uit voorzorg. “Ik ben nu 77 jaar en mijn gezondheid is nog goed, maar je weet nooit wat het leven brengt”, zegt hij. “Daarnaast is het ook een goede investering. Niet alleen heb je iets om op terug te vallen als de gezondheid achteruit gaat, ook voor de kinderen is deze investering interessant. Ik woon al vijftig jaar in de wijk en het geeft een rustgevend gevoel dat ik weet dat ik ook op mijn oude dag hier in de buurt kan blijven wonen.”

Dianne Van Rompaey woont vlak naast de site. Zowel haar ouders als schoonmoeder kochten een assistentiewoning. “We wilden eerst een gebouwtje in de tuin omvormen tot twee woningen, maar toen deed deze kans zich voor. Het is een opportuniteit die we niet konden laten liggen. Zowel mijn ouders als mijn schoonmoeder kunnen vlakbij komen wonen, maar blijven toch zelfstandig. En op termijn is het woonzorgcentrum vlakbij. Die combinatie is ideaal.”