Jan Van Welden in Thailand, waar hij woonde
Foto: Peter Malaise

Nadat hun moeder is gestorven door een omgevallen kerstboom in Oudenaarde, verliezen haar kinderen nu ook hun vader na een ongeluk in Thailand

Een familie uit Maarkedal wordt voor de tweede keer op korte tijd getroffen door een drama. Nadat de moeder verongelukte onder de omgevallen kerstboom in Oudenaarde, is nu ook de vader verongelukt in Thailand. Hij kwam om bij een motorongeval.

In de kerstperiode van vorig jaar is een vrouw van 63 jaar omgekomen toen de kerstboom op de markt in Oudenaarde omviel en op haar terecht kwam. Gisteren is ook de ex-man van de vrouw overleden bij een ongeluk. Jan Van Welden woonde in Thailand. Hij reed er met de motor en is aangereden door een vrachtwagen. "De juiste omstandigheden weten we nog niet. Dat moet nog uitgezocht worden", vertelt de familie. "Verder willen we niet reageren."   

De man woonde al lang in Thailand, hij is er in 2011 hertrouwd. Hij was een ervaren motorrijder. Geregeld keerde hij naar Maarkedal terug om tijd door te brengen met zijn kinderen en kleinkinderen.

De familie verliest zo in enkele maanden tijd beide ouders bij een ongeluk. Voor de dood van hun moeder hebben de kinderen in februari een klacht ingediend tegen de stad en onbekenden, voor "onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg". Er loopt een gerechtelijk onderzoek.

Meest gelezen