© Photo News

Dries De Bondt wordt omgedoopt tot ‘Mister Primus’ na ad fundum op podium

Dries De Bondt (Veranda’s Willems-Crelan) mocht vrijdag weer het podium van de Binckbank Tour op om de zwart-groene leiderstrui, als leider in het klassement van de strijdlust, in ontvangst te nemen. Hij sprokkelde onderweg vier punten en staat nu twee punten voor op zijn naaste concurrent, de Nederlander Elmar Reinders. De Bondt (40 punten) maakte voor hij de leiderstrui om de schouders kreeg alvast een blikje van de sponsor, Primus, ad fundum soldaat, wat hem de bijnaam ‘Mister Primus’ opleverde.

“Die laatste twee punten vandaag hebben mij bloed, zweet en tranen gekost”, opende De Bondt. “Ik kwam op zeven kilometer van de laatste ‘Checkpointsprint’ immers ten val. Na wat oponthoud kon ik mijn weg weer verder zetten en moest ik keihard achtervolgen om weer mijn plaats in de kop van het peloton in te nemen. Elmar Reinders zette zich daarna direct in mijn wiel waardoor ik even opteerde om niet te sprinten. Hij zou anders vanachter mij de laatste punten kunnen sprokkelen. Maar dan ging Thomas Sprengers (derde in het nevenklassement) plots aan. Ik sloop naar zijn wiel en kon er perfect uitkomen en zo is deze leiderstrui opnieuw een feit. Het komt er nu op aan in het begin van de komende ritten heel attent te rijden en ervoor te zorgen dat ik nog wat punten pak. Het zou echt jammer zijn dat ik deze leiderstrui nog uit handen zou geven. Zeker na al het werk ik ervoor deed.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen