Overleg tussen vakbonden en directie bij bpost levert opnieuw geen akkoord op

© BELGA

Een nieuw overleg tussen de vakbonden en de directie bij bpost heeft woensdag geen akkoord opgeleverd. Daardoor zullen de vakbondsacties in de postsorteercentra in Wallonië (Luik X en Charleroi X) en dat van Brussel X wellicht worden voortgezet.

jvh
Bron: BELGA

De Franstalige vakbonden bij bpost voeren sinds maandag actie omdat ze ongerust zijn over de krantenbedeling. De overheid besliste om niet langer met een concessie te werken, waardoor uitgevers zelf contracten moeten afsluiten met postbedrijven. De bonden vrezen een impact op de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden bij bpost.

Bpost heeft een gefaseerde overdracht van de krantenvolumes naar zijn dochteronderneming AMP voorgesteld. AMP staat nu al in voor de bevoorrading van 4.000 verkooppunten over het hele land. “Deze oplossing vermijdt een sociale schok en beantwoordt aan de behoeften van de krantenuitgevers”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

“We verwerpen deze oplossing nog steeds. Er is geen formeel akkoord om het werk te hervatten”, reageert Stéphane Daussaint van de christelijke vakbond CSC-Transcom Postes. “We hebben wat vooruitgang geboekt, maar we moeten eerst terugkoppelen naar de basis.” 

Donderdag staat er een nieuw overleg tussen de directie en de vakbonden gepland. Volgens de christelijke en socialistische bonden is het onwaarschijnlijk dat het personeel het werk zal hervatten.

In Brussel en Wallonië is de verdeling van brieven, pakjes en kranten sinds maandag zwaar verstoord. In Vlaanderen zijn er geen syndicale acties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen