Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

10 jaar geleden overleed Heath Ledger. Geniet vanavond mee van zijn verbluffend acteertalent

Heath Ledger als 'The Joker' in de 'Batman'-franchise.Beeld reuters

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat Heath Ledger overleed. Daarom brengen verschillende zenders ode aan de geprezen acteur, van zijn magistrale rol als The Joker in The Dark Knight, tot de beklijvende documentaire I am Heath Ledger over zijn vele talenten. Voor wie bang is voor een Ledger-indigestie, zijn er nog alternatieven. 

The Dark Knight

In Gotham City slaan commissaris Gordon, openbare aanklager Harvey Dent en Batman de handen in elkaar om de georganiseerde misdaad een halt toe te roepen. Ze lijken in hun opzet te slagen, tot een nieuwe misdaadkoning ten tonele verschijnt: de sadistische Joker.

Omringd door zwaargewichten Christian Bale, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal en Morgan Freeman is het toch vooral Heath Ledger die de show steelt als de anarchistische The Joker. Volgens velen droeg zijn enorme toewijding aan zijn rol bij aan zijn vroegtijdige dood. Ledger sloot zich immers maandenlang op in zijn hotelkamer om de psychische toestand en dreigende tongval van The Joker onder de knie te krijgen. Hij kreeg er postuum een Oscar voor.

Om 20.35 uur op VIER.

The Brothers Grimm

De gebroeders Grimm trekken van dorp tot dorp en vermaken de dorpelingen met hun verhalen over spoken. Dat gaat goed, tot ze in handen vallen van Delatombe en Cavaldi, die willen dat ze het opnemen tegen echte boze geesten in een donker bos.

Matt Damon en de betreurde Heath Ledger werden gecast voor elkaars rollen, maar gingen de productie zelf vragen of ze mochten wisselen. Dat levert een aardig stukje spektakel op dat onder regie van voormalig Monty Python-lid Terry Gilliam hier en daar ook een streepje humor meekreeg.

Om 20.40 uur op CAZ.

I am Heath Ledger

Heath Ledger was een talent op allerlei vlakken: naast zijn acteerwerk had hij een enorme passie voor fotografie en later ook voor het regisseren. Hij won maar liefst 75 prijzen, waaronder een Oscar voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight. Zijn rollen in de films 10 Things I Hate About You en Brokeback Mountain leverden hem eveneens een grote prijs op.

Om 23.15 uur op Canvas.

La Mamma

Voor de laatste aflevering van deze hartverwarmende realityreeks gaat chef-kok Sergio Herman samen met Kobe Ilsen op bezoek bij diens moeder. Kobe ontpopt zich tot een ware souschef om samen met Sergio de favoriete gerechten van mama Ilsen op tafel te toveren.

Om 20.35 uur op VTM.

Kobe Ilsen en Sergio Herman in de laatste aflevering van 'La Mamma'.Beeld VTM

Secrets and Lies

Vanavond is de allerlaatste aflevering van de meeslepende misdaadserie Secrets and Lies op tv. Daarin worstelt Patrick met zijn nieuwe realiteit, terwijl inspecteur Cornell de moordenaar van Kate op de hielen zit en uiteindelijk ook ontmaskert. Ondertussen blijft Danny wanhopig zoeken naar zijn dochter, in de hoop eindelijk een echte vader voor haar te kunnen zijn. Maar ten slotte is het inspecteur Cornell die een verschrikkelijke opdoffer te verwerken krijgt.

Om 23.10 uur op Eén.