Direct naar artikelinhoud
DM ZAPT

Romy Schneider straalt meer seks uit dan Taylor Swift en Ariana Grande samen

Romy Schneider in de trailer van 'The Inferno Unseen'Beeld RV

In DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Stef Selfslagh over het verschil tussen seks à la Romy Schneider en seks à la Taylor Swift.

Als u het stilaan wel gehad heeft met al dat bingewatchen, kan ik u nowness.com aanbevelen: een videokanaal met een mooie collectie van korte, maar uitzonderlijk goed gemaakte filmpjes. Je kunt er Rose McGowan naakt zien rondhuppelen in de vertrekken van haar Californische hideaway. Of je vergapen aan futuristische beeldexperimenten, gemonteerd op liederen van Mongoolse keelzangers.

Het mooie aan Nowness-video's is: ze duren zelden langer dan vijf minuten. Ook als je er op één avond tien na elkaar bekijkt, heb je nadien nog ruim de tijd om naar de fitnessclub te gaan, Schuld en boete te herlezen of comateus voor je uit te staren.

Een van de hoogtepunten op Nowness is de trailer van The Inferno Unseen, een aan elkaar gelijmde verzameling rushes van de nooit afgewerkte film Inferno van Henri-Georges Clouzot. Inferno moest een film worden over een hoteleigenaar die gek wordt van jaloezie omdat hij 's nachts visioenen heeft waarin zijn jonge vrouw (gespeeld door Romy Schneider) zich overgeeft aan wellustige uitspattingen met een ander mannetjesdier.

In de trailer lurkt Schneider bijna twee minuten lang sensueel aan een sigaret. We zien haar met ontblote schouders, achterovergebogen hoofd, losse haren, ogen die zowel spotten als uitnodigen en lippen die er vrijwel voortdurend in slagen om elkaar net niet te raken. Keizerin Sissi op een dieet van afrodisiaca. The girl next door in de slaapkamer next door, waar alles bespreekbaar is en iedereen erotische onschendbaarheid geniet.

Wat is de Inferno-versie van Schneider opwindend. In twee minuten tijd straalt ze meer seks uit dan Dakota Johnson in Fifty Shades of Grey 1 én 2.

Quinoa

Romy Schneider trekt in The Inferno Unseen op dezelfde manier aan een sigaret als mijn vrouw voor ze besloot om nicotine in te ruilen voor quinoa. Een objectief waarnemer van haar verschijning in de filmtrailer kun je me dus niet noemen. Maar toch: wat is de Inferno-versie van Schneider opwindend. In twee minuten tijd straalt ze meer seks uit dan Dakota Johnson in de honderdtachtig lange minuten van Fifty Shades of Grey 1 én 2. En daar heeft ze blote borsten noch onthulde dijen voor nodig.

Het bewijst nog maar eens dat erotiek een mind game is. Onze ogen geven de voorzet, maar onze verbeelding moet het afmaken. Net niet genoeg zien: voor een onstuimige geest is het geen straf, maar een cadeau.

Heet, laat staan stomend? Ga toch mountainbiken. Een glimmende perzik heeft meer sexappeal dan Ariana Grande en Taylor Swift

Over sensualiteit bestaan helaas veel misverstanden. Dat besef ik wanneer ik kijk naar videoclips van hedendaagse heldinnen als Ariane Grande en Taylor Swift. 'Stomend heet' worden die clips op nieuwswebsites altijd genoemd. Omdat ze schuddende konten en smekende duckfaces tonen. Omdat Swift en Grande weleens aan ingehuurde borstkassen friemelen en nu en dan een Louboutin-hak in een mannenkruis rammen. Maar heet, laat staan stomend? Ga toch mountainbiken. Een glimmende perzik heeft meer sexappeal.

Sta me dus toe Romy Schneider postuum te eren voor haar prikkelende aanwezigheid in The Inferno Unseen. En mevrouw Selfslagh-Wachters, sta me toe u te vragen om toch weer te gaan roken. Dat mag eventueel tijdelijk zijn.