Onze journaliste test een zelfrijdende auto in Duitsland. Archieffoto.
Volledig scherm
Onze journaliste test een zelfrijdende auto in Duitsland. Archieffoto. © Jan Aelberts

Studie: 43 procent van de Belgen niet overtuigd van veiligheid zelfrijdende auto

43 procent van de Belgen is er niet van overtuigd dat zelfrijdende wagens veilig zijn. Daarmee lijkt het vertrouwen van de consument in zelfrijdende auto's te stagneren, zo blijkt uit een onderzoek van bedrijfsconsultant Deloitte.

7 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En terecht ,gister op AutoMotorSport VOX HD de Tesla getest Amerika Las Vegas, tot twee maal toe bij zelfstandig rijden herkende de wagen de situatie niet die zon-der ingrijpen van de chauffeur een catastrofe waren geweest ,ook het wisselen van spoor bij volgen van automatisch zelfstandig rijden,de wagen wou van baanvak wisselen terwijl er naast hem in de dode hoek zich een voertuig bevond ,hier weer ingrijpen van chauffeur noodzaak.Veel te onbetrouwbaar deze wagen.
  • Johan Vancaneghem

    5 jaar geleden
    Ik zou het al snel perfect vertrouwen. De eerste 50-60 kilometers rijd je nog wat mee, maar ze mogen daarna al snel de zetels naar elkaar toe zetten. Het volgende probleem is via een gyroscoop het chassis snel laten anticiperen op middelpuntvliedende kracht, zodat we rustig kunnen kaarten binnenin... en tot zolang een 'virtueel kaartspel' dan maar.
  • censor

    5 jaar geleden
    Als ik zelf geen controle heb op iets, of naast een chauffeur in de wagen zit....neen, niet voor mij.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En mensen veroorzaken nooit ongevallen natuurlijk
  • Danny De Corte

    5 jaar geleden
    Maakt de mens dom. Zoals de twintiger die niet weet hoe zijn luxe wagen te bedienen als er plots iets niet automatisch werk zoals lichten, ruitenwissers... Stel je voor dat dergelijke mensen de stabiliteitscontrole of dergelijke uit gezet wordt. Als je vergeet te leren hoe analoog te rijden is er nog geen plaats voor de toekomst.