© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mechelse huisartsen openen wachtpost op 1 december

Inwoners uit het Mechelse die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen vanaf zaterdag 1 december terecht in een huisartsenwachtpost. Hij krijgt een plekje in de polikliniek van de nieuwbouw van het AZ Sint-Maarten in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

“Links is de deur voor de spoedgevallen, rechts die voor onze wachtpost”, zegt dokter Stijn Festraets, wachtcoördinator van de nieuwe post. In de polikliniek in het nieuwe ziekenhuis op de Liersesteenweg beschikken de huisartsen van wacht over drie volwaardige consultatieruimtes.

In de post kunnen inwoners van Mechelen, Zemst (uitgezonderd Elewijt), Sint-Katelijne-Waver (uitgezonderd Waver) en Bonheiden (uitgezonderd Rijmenam) terecht. “Dat is een gebied van 127.000 inwoners. Patiënten zijn overigens vrij om te kiezen bij welke wachtpost ze zich aanmelden en dat is meestal de dichtstbijzijnde”, vertelt Evelien Lammens, coördinator van de wachtpost Mechelen.

Twee tot vier artsen

Overdag zijn er in de post altijd twee huisartsen aanwezig. Nog een andere collega rijdt samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig. Tijdens de nachtelijke uren is er één huisarts present in de post en rijdt er ook eentje rond.

Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost is niet nodig. Tijdens het weekend is hij open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u.Op feestdagen is dat vanaf 19u voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag. Als u in het wachtgebied woont en een arts aan huis wenst, kan u een afspraak maken op het nummer 070/25.40.40.

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER