Angelique Kerber poseert met haar verjaardagstaart.
Volledig scherm
Angelique Kerber poseert met haar verjaardagstaart. © EPA

Kerber gelooft in mooie toekomst voor Mertens: "Ze heeft veel potentieel"

Australian OpenAngelique Kerber (WTA 16) heeft vandaag  haar dertigste verjaardag gevierd met een ticket voor de derde ronde van de Australian Open. In Melbourne haalde de Duitse het in de tweede ronde met 6-4 en 6-1 van de Kroatische Donna Vekic (WTA 52). De voormalige nummer één van de wereld, die getraind wordt door Wim Fissette, liet zich op haar persconferentie na de wedstrijd uit over de knappe prestatie van Elise Mertens (WTA 37).

1 reactie

  • Freddie HEREMANS

    6 jaar geleden
    Nou, dit is een Vlaamse opsteker. Heb dit nieuwe jaar 3 matchen van Mertens gezien, tegen Kerber en 2 x tegen Gavrilova, telkens heel knap. Mertens is geen Clijsters noch Henin, maar toch een potentiele top-10 speelster. We gaan daar plezier aan beleven.
  1. AUSTRALIAN OPEN. Berrettini naar halve finale tegen Nadal na marathonpartij - Ook Barty bij laatste vier
    Play
    Australian Open

    AUSTRALIAN OPEN. Berrettini naar halve finale tegen Nadal na marathon­par­tij - Ook Barty bij laatste vier

    De Italiaan Matteo Berrettini (ATP 7) heeft zich ook geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. Berrettini versloeg in de kwartfinales de Fransman Gael Monfils (ATP 20) in vijf sets: 6-4, 6-4, 3-6, 3-6 en 6-2. De partij duurde 3 uur en 52 minuten. De Italiaan geraakte in Melbourne nooit verder dan de vierde ronde. Vorig jaar schopte hij het tot de finale van Wimbledon, waarin Novak Djokovic te sterk was.
  2. Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”
    Play
    Australian Open
    6

    Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”

    Tot drie keer toe uitgejouwd door het publiek. Een ijskoud handje van Tsitsipas (ATP 4), een van zijn gezworen vijanden, nadat hij de umpire verrot schold omdat hij vond dat de Griek te veel gecoacht werd door zijn vader vanuit de tribunes. Het kwam de Rus een dag later op een boete van 12.000 dollar (10.750 euro) te staan, ondanks zijn excuses na de match. Hij zei dat het gebabbel van Stefanos Tsitsipas hem geërgerd had. Ook Tsitsipas kreeg overigens een boete van 5.000 dollar (4.500 euro) voor “inbreuken op de gedragscode”.