kreten uit de Wetstraat

Fouad Ahidar over Fouad Ahidar: “Wie is Fouad Ahidar?”

Fouad Ahidar.© Bart Dewaele

Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.

Valerie Droeven

Conner-conflict

Voormalig Brussels socialist Fouad Ahidar laat zich deze week uitgebreid interviewen in het rechts-conservatieve blad ’t Pallieterke. Ahidar heeft het ook over de exit van voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Als het bij die uitspraken over de Romagemeenschap was gebleven, was hij nog voorzitter”, aldus Ahidar. Het zijn vooral de seksistische uitspraken, zegt Ahidar, die maakten dat Rousseau moest opstappen.

Lentelunch

“Het aspergeseizoen is begonnen. Op z’n Vlaams”, meldde Bart De Wever op zijn Instagramaccount. Het commentaar staat bij een foto van de N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester in driedelig pak op zijn kabinet, mes en vork in de aanslag en een bord asperges op Vlaamse wijze voor zijn neus. “Ieder z’n lunch”, repliceert zijn tweede schepen, Jinnih Beels (Vooruit), vanop haar kabinet, terwijl ze in een witte boterham bijt.

Conner-conflict (2)

Ahidar verklapt ook dat zijn vrouw hem na zijn vertrek bij Vooruit voorstelde om naar Compostella te stappen. “Ik wil wel gaan stappen, maar tachtig dagen?!” Dat zag Ahidar niet zitten, en dus bedacht hij dat het een goed idee zou zijn om een nieuw initiatief te starten. Ahidar verwijst naar Team Fouad Ahidar, de politieke partij waarmee hij in Brussel deelneemt aan de federale en Vlaamse verkiezingen.

Conner-conflict (3)

“Ik wilde mezelf nog eens met de rest meten”, aldus Ahidar over zijn beweegredenen achter die partij. “Wie is Fouad Ahidar? Heeft hij nog een achterban, kan hij nog een verschil maken?” Daarop wil de interviewer weten of zijn partij dan een egokwestie is. “Of je me nu graag hebt of niet: in Brussel is de naam Fouad Ahidar bekend bij veel mensen.” Maar dus niet vanwege een kranige wandeltocht van tachtig dagen.