Photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo news

Minstens 1 meter groot, 8 jaar oud en... niet te zwaar: Bobbejaanland zet bezoekers op de weegschaal

Een maatje meer of minder? In pretpark Bobbejaanland maakt het een verschil. Medewerkers kunnen bezoekers van de waterattracties sinds kort vragen om plaats te nemen op een weegschaal. “We vragen dit enkel als er twijfels zijn over het overschrijden van de maximale gewichtslimiet”, zegt woordvoerster Peggy Verelst.

6 reacties

  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    niet meer dan normaal .. veiligheid primeert
  • Angelo Cabooter

    6 jaar geleden
    In liften heb je ook een bepaalde gewichtslimiet. Vaak staat er op 8 tot 10 personen of soms tot 2000kg (of hoger, hangt van de lift af) dus bij attracties mag dat ook.
  • bert de jaegher

    6 jaar geleden
    als er iets zou gebeuren en achteraf blijkt dat er teveel zware personen in een boomstam zaten, wat dan ???? boodschap is dat veiligheid altijd nr 1 is. Goed gedaan van Bobbejaanland !!!
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Zoals altijd wordt er weeral wei ig genuanceerd bericht zeker in de titel. Toch normaal dat men veiligheidsmaatregelen neemt. Als je niet wil gewogen worden ga dan niet met 4 in zo'n wagentje
  • Lucas Vandebrug

    6 jaar geleden
    Groot gelijk , veiligheid voor alles , 10/10 voor Bobbejaanland
  1. VRT ontkent “grensoverschrijdend gedrag” en “toxisch leiderschap”, maar geeft toe dat er “werkpunten” zijn na anonieme brief van (ex-)medewerkers
    UPDATE

    VRT ontkent “grensover­schrij­dend gedrag” en “toxisch leider­schap”, maar geeft toe dat er “werkpunten” zijn na anonieme brief van (ex-)medewer­kers

    Een mail van drie anonieme (ex-)medewerkers van de VRT brengt mogelijk nieuwe gevallen van “grensoverschrijdend gedrag” en “toxisch leiderschap” aan het licht op de nieuwsdienst van de openbare omroep, meer bepaald bij de Redactie Jong. Die redactie is verantwoordelijk voor het kinderjournaal Karrewiet en het Instagram-kanaal nws.nws.nws. VRT wuift via een intern bericht de meldingen weg, maar erkent wel dat er “een aantal werkpunten zijn bij de betrokken redactie.”
  2. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.