© FISP

Lintse speeltuinen krijgen meter en peter

In de jonge verkaveling Papendonk van Lint mochten de bewoners gisteren komen klinken op hun nieuwe speeltuin en hondenlosloopzone. Het speeltuintje kreeg ook meteen een meter en peter toegewezen.

fisp

Het gemeentebestuur hield enkele inspraakmomenten met de buren om na te gaan hoe de groene zone moest worden ingevuld en welke speeltuinen er moesten komen. Nu staan er onder meer klimtoestellen, een zandbak, een schuifaf, een petanquebaan en komen er binnenkort nog twee doelen.

“We zetten in op de kinderen die hier naar hartenlust kunnen komen spelen, maar ook naar volwassenen die elkaar kunnen ontmoeten of petanque spelen in het bijzijn van hun kinderen”, vertelt schepen van Jeugd Alice Bruno (N-VA).

Met meter Kim en peter Michiel heeft de speelzone ook al twee vrijwillige toezichters. “Het is een pilootproject waarbij de meter en peter voor sociale controle zorgen, maar ook makkelijk kunnen melden wanneer er bijvoorbeeld iets stuk is. Als dit positief verloopt, willen we ook de andere speelpleinen in Lint aan een meter en peter helpen.” Wie zich al wil aanmelden voor een speelplein kan dit via de vrijetijdsdienst.

Met de opening van de hondenlosloopzone beschikt de gemeente nu over drie locaties waar de honden vrij kunnen lopen.