Freyr Alexandersson wil nu ook tegen Charleroi winnen.© BELGA

KV Kortrijk trekt met vertrouwen naar Charleroi: “Het zal een nerveuze wedstrijd worden”

Niemand die nog geloofde in de overlevingskansen van KV Kortrijk buiten één man: Freyr Alexandersson. De IJslandse hoofdcoach van rood-wit bleef het vertrouwen behouden in zijn ploeg en wil er alles aan doen om KVK een verlengd verblijf in 1A te gunnen. Morgen wordt er best gewonnen op Mambourg. “RWDM zal zeker winnen met 0-4 of 0-5.”

Elian Coussement

De overwinning tegen Eupen verdiende geen schoonheidsprijs, maar who cares denken ze bij KV Kortrijk. De drie punten waren levensbelangrijk en het veroordeelde zo de Oostkantonners tot degradatie. Een concurrent minder in de strijd om het behoud. “Het was raar”, aldus Freyr Alexandersson op zijn wekelijks perspraatje. “Eupen heeft alles gegeven tegen ons. Wij hebben ze natuurlijk niet naar tweede klasse gestuurd, maar we gaven hen de doodsteek. Ik vind het jammer voor hen, maar ik ben blij met ons eigen resultaat. Voor mij was het ook geen penalty op Charles-Cook. Mampassi speelde gewoon de bal. Voor de rest was het een normale zege, geen goede, maar de drie punten zijn gewoon binnen.”

Laatste duel

Het kan het laatste duel worden voor KVK in eerste klasse, maar dan zou het al echt fout moeten lopen. Kortrijk staat één punt voor in de stand op RWDM, maar toch bestaat de kans dat de Brusselse club nog de barrageplek van rood-wit afsnoept op de allerlaatste speeldag. RWDM treft Eupen, dat al zeker is van degradatie. “Het is een voordeel dat we eens op hetzelfde moment spelen als de concurrent, zo zou het ook moeten zijn. Het is een nieuwe finale voor ons en het zal een nerveuze wedstrijd worden. We moeten in onszelf geloven en dan komt alles goed. Charleroi is een geweldige ploeg, die de Relegation play-offs al gewonnen heeft. Ik ben benieuwd hoe ze de wedstrijd zullen aanvatten. RWDM zal zeker winnen met 0-4 of 0-5. Eupen zit al in vakantiemodus.”

U18 kampioen

Terwijl de A-ploeg tegen degradatie strijdt, speelde de U18 van de Kerels kampioen in de Elite 2-reeks. “Ik ben trots op hen”, aldus Alexandersson. “Het is goed voor hen en voor de club. Voetbal draait niet enkel om prijzen winnen, maar soms doet het wel eens deugd. Mijn assistent en ik bekijken hen al een tijdje net als de U21, dat is belangrijk. We weten dat er een paar talentjes rondlopen. Leko Verbauwhede traint bijvoorbeeld al mee met de A-kern. Hij zat al eens in de kern tegen Club Brugge. Hij doet me wat denken aan Roy Keane, zowel zijn nieuwe snit als zijn speelstijl.”

Blessuregevallen

Marco Kana is out bij KV Kortrijk. Ook de gekende blessuregevallen (Challouk en Tsunoda) zullen logischerwijze geen deel uitmaken van de selectie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer