Kom niet meer naar de stad, het is te druk, zegt gemeente Utrecht

Nieuws
De gemeente Utrecht roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. "Het is te druk op meerdere evenementen en routes in onze binnenstad. Toegang tot de pleinen is niet meer mogelijk. Kom daarom niet meer naar de stad!", zo staat in een oproep op sociale media.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:32
Afbeelding
beeld anp

In de stad was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van de avond startte. Daar is het rond 22.30 uur gezellig druk, maar niet te druk, ziet een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Neude was eerder vrijdagavond al vol. Op verschillende plekken in de stad zijn evenementen en optredens, die duren tot 01.00 uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bloomberg: Pfizer schikt dik 10.000 claims over maagzuurremmer

Farmaceut Pfizer heeft ermee ingestemd om meer dan 10.000 Amerikaanse rechtszaken te schikken over maagzuurremmer Zantac, die kankerverwekkend zou zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Na landmacht ook marine in de fout met opleidingsbudget

Bij de Koninklijke Marine zijn 83 gevallen van fraude met het persoonlijke opleidingsbudget ontdekt. De militairen gebruikten het budget voor een barbecuecursus, maar declareerden ook stiekem een barbecue, meldt het ministerie van Defensie.

Afbeelding

Slagerijmedewerkers dreigen weer met acties na wegstemmen loonbod

Werknemers van slagerijen bereiden weer acties voor, nadat leden van vakbond FNV een verbeterd loonbod hadden weggestemd. Dat meldt FNV-bestuurder Ilja Philippen woensdag.

Afbeelding

Opnieuw studentenprotest bij Universiteitsbibliotheek Utrecht

Honderden demonstranten betreden opnieuw het terrein van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht (UU). Dinsdag bezetten zij het universiteitsterrein aan de Drift, daarbij werden tientallen mensen aangehouden.

Afbeelding

Honderden betogers lopen van Domplein richting bibliotheek UU

De ruim vierhonderd demonstranten die zich hadden verzameld voor het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht (UU) op het Domplein, lopen richting de Universiteitsbibliotheek van de UU. Dat meldt een ANP-verslaggeefster ter plaatse.

Afbeelding

Demonstranten UvA-bezetting worden aangehouden en afgevoerd

Meerdere demonstranten die het Binnengasthuisterrein van de UvA blokkeerden, worden opgepakt en afgevoerd door de ME. Dat is te zien op de livestream van AT5. De barricades die ze hadden opgeworpen zijn zo goed als helemaal doorbroken door de politie.