Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Lichaam vermiste man teruggevonden in E10-plas Brasschaat

Lichaam vermiste man teruggevonden in E10-plas Brasschaat
Beeld De Roeck

In Brasschaat hebben duikers van de brandweer zondagmiddag het lichaam teruggevonden van de man die zaterdag vermist geraakte nadat hij met zijn hond was gaan zwemmen in de E10-plas. Dat bevestigt de lokale politie.

Zaterdag waren duikploegen van meerdere brandweerkazernes uit de omgeving op zoek gegaan naar de man. Een vrouw uit Antwerpen had de hulpdiensten ingelicht nadat het slachtoffer was gaan zwemmen met zijn hond en het dier even later terugkeerde zonder zijn baasje.

De duikploegen staakten hun zoekactie zaterdagavond. Na nog een hele voormiddag zoeken op zondag, werd het levenloze lichaam rond 12.30 uur gevonden. De familie van het slachtoffer is ingelicht.

Maandag waarschuwde de politie van Schoten nog dat het streng verboden is om te zwemmen in de vijver. De E10-plas vlakbij de E19 is een recreatievijver waar boten varen, wat gevaarlijk is voor zwemmers. Daarnaast is het water op sommige plaatsen erg diep, wat voor verschillende temperatuurlagen zorgt en zwemmers in de problemen kan brengen