© boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

Pech voor boer Jitse in ‘Boer zkt Vrouw’: al zijn vrouwen willen “vrienden blijven”

De prijs voor dé pechvogel van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond mogen ze nu al uitreiken aan zorgboer Jitse uit Noorwegen. Hij blijft met lege handen achter te blijven nu zijn meisje van de laatste kans afhaakt.

tdl

“Misschien moeten we gewoon vrienden blijven.” Het is de zin die je als deelnemer van Boer zkt Vrouw níét wil horen. Zeker niet als je Jitse heet. De zorgboer uit Noorwegen werd niet gespaard. Hij koos voor Siska, Marlies en Christy om hem te vergezellen naar zijn thuisland, maar nog voor vertrek haakte Siska af. Verliefd geworden op een andere man, zei Siska, kan gebeuren. Maar geen nood: Jitse vond in Emily een meer dan bereidwillige kandidate om Siska te vervangen, ook al was Emily vijf jaar ouder. Maar in Noorwegen kreeg Jitse opnieuw slecht nieuws: Christy besloot uit de race te stappen, nog voor het eerste keuzemoment. Omdat het haar allemaal wat te snel ging en ze “toch geen gevoelens had voor Jitse”. En toen bleef alleen nog Emily over, want Jitse kwam tot dezelfde conclusie als Marlies: meer dan vriendschap zou het nooit worden.

In de aflevering van gisteravond kreeg Jitse voor de laatste keer het deksel op de neus: op citytrip in de Noorse stad Bergen had hij Emily duidelijk gemaakt dat hij haar wel zag zitten, maar Emily ging niet mee in dat verhaal. Ook zij besloot dat het best bij vriendschap zou blijven. Op die manier blijft Jitse met lege handen achter, al belooft VTM in de slotaflevering van vanavond “verrassend nieuws, een paar dagen na de terugkeer van Emily naar België”.

In de aflevering van vanavond, die een stand van zaken opmaakt zoals die ongeveer drie weken geleden was, leggen de vijf boeren alle kaarten op tafel, bij een stevig pak frieten en een frikandel. Jeroen vormde al tijdens de opnames een koppel met Severien, die terugkeerde naar Duitsland om hun relatie ook buiten de camera’s een kans te geven. Bjorn en Evelyn waren geen koppel omdat Canada nu eenmaal érg ver ligt van België, al was er wel potentieel. Dat gold ook voor Jan en Romina, die elkaar voor het eerst terugzien sinds de ontknoping. De vraagtekens zijn het kleinst bij Manu en Hilde, die voluit wou gaan voor haar nieuwe leven in Zuid-Afrika.

Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond, VTM, 20.35u