© rr

Nederlanders smokkelden megalading cocaïne naar Antwerpen

Het Openbaar Ministerie in Breda beschuldigt de Nederlandse transporteur Paul van W. van betrokkenheid bij een megatransport cocaïne, zo meldt Omroep Brabant. De lading van zo’n 7.000 kg cocaïne werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept, het was één van de grootste vangsten ooit.

jtp

De Oosterhoutse Paul van W. (55) en zijn secretaresse Christel van B. (33) werden officieel beschuldigd van betrokkenheid bij het megatransport cocaïne van afgelopen januari. Dat bevestigt een woordvoerder van het landelijk parket van het OM dat de zaak onderzoekt. “Twee weken geleden is dit in de raadkamer van de rechtbank besproken en daarmee is hun tenlastelegging uitgebreid.”

Paul van W. en Christel van B. werden eind augustus al opgepakt toen 3.500 kilo cocaïne werd gevonden tussen een lading bananen in de haven van Antwerpen. Ze zouden gebeld en gemaild hebben om afspraken te maken over het lossen, zo weet het Openbaar Ministerie. In die zaak zit ook de Belgische vrachtwagenchauffeur Luc B. (64) in voorarrest.

Toen de politie die drugsvangst onderzocht, vonden ze een spoor naar de lading van 7.000 kg cocaïne die op 30 december 2017 werd gevonden in de haven. Het onderzoek loopt nog. Het is nog niet bekend wanneer het inhoudelijke proces begint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER