Samsung Qled 8K
Volledig scherm
PREMIUM
Samsung Qled 8K © tweakers

Daar is de 8K-tv: hebben we zo’n toestel met superhoge resolutie wel nodig?

Verscheidene tv-merken pakken uit met een 8K-televisie, die een nóg eens vier keer scherper beeld levert dan de huidige 4K-tv’s. Wordt het dus al tijd om uw zonet gekochte tv weer naar de schroothoop te verwijzen? Natuurlijk niet. Maar net zoals 4K er nog relatief snel kwam, kan het diezelfde richting uitgaan met de nieuwe standaard. 

20 reacties

  • Jos Vervoort

    5 jaar geleden
    Febe Chapin : je kan altijd een 3d-projector kopen, zoals ik deed. Voor kabeltv moet je inderdaad geen 4/8K-toestel hebben, maar voor gamers en filmfanaten (die hun Blu-ray 4K-collectie verder uitbreiden) zijn deze schermen mooi meegenomen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Bij bewegend beeld is hoge resolutie veel minder belangrijk dan bij een statisch beeld. Verder wordt tegenwoordig alles digitaal doorgestuurd. Om opslag en bandbreedte te beperken gaat men bewegende beelden dus sterk comprimeren. Met het bijhorende kwaliteitsverlies. En dan heb je met 8K, en meestal ook met 4K, wel veel pixels. Maar niet meer informatie en scherpte in het beeld.
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    De resolutie kan me geen bal schelen, liever zou ik zien dat die producenten energiezuinigere toestellen makken die onder de 20 watt blijven.
  • Rudy Fosselle

    5 jaar geleden
    Enkel bij toestellen groter dan 65 inch heeft 8K wel degelijk effect. Omdat het aantal beschikbare pixels moet verdeeld worden over een groter scherm oppervlak. Dat staat dus los van de beschikbare beeldkwaliteit via zenders of op beelddragers. 4k ultra en andere bijvoegsels is enkel leuk voor diegene die denkt dat hij hiermee een ultra tv heeft gekocht .
  • Thomas Van Der Linden

    5 jaar geleden
    Telenet heeft nog maar net een digibox 4K dus zolang niemand in die kwaliteit uitzend is het nutteloos om zo een dure tv aan te schaffen tenzij je graag wilt stoefen.