UEFA denkt aan Champions League... in het weekend

© EPA-EFE

De Champions League-midweek zoals we ze nu kennen, staat op de helling. Volgens de Duitse krant Bild is de Europese voetbalbond UEFA samen met de Europese Club Associatie (ECA) aan een denkoefening bezig over hoe de Europese koningsklasse er in de toekomst moet uitzien. Een van de ingrijpende pistes die bekeken wordt, is om Champions League-wedstrijden tijdens het weekend af te werken.

vdm

Football Leaks bracht aan het licht dat een rist Europese topclubs erover nadenkt om een eigen grensoverschrijdende competitie uit de grond te stampen. De UEFA wil die plannen counteren met een opgewaardeerde Champions League. De groepsfase zou dan bestaan uit vier groepen van acht ploegen, zodat er sprake zou zijn van een minicompetitie met veertien groepswedstrijden. Om dat mogelijk te maken, zouden de nationale competities minder ploegen in eerste klasse tellen en competitiematchen vaker naar de week uitwijken.

Champions League-wedstrijden op zondagmiddag zijn ook interessanter voor de Aziatische markt, waar die dan ­’s avonds in plaats van ’s ochtends vroeg uitgezonden kunnen worden.

Bij de nationale liga’s is er uiteraard weinig ­enthousiasme voor de plannen. Volgens Bild is de Bundesliga al langer op de hoogte en fel tegen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen