donderdag 13 december 2018 - Houthalen-Helchteren
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Sven Dillen

Schepenverdeling leidt tot gekibbel

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Oppositiepartij S&D, vanaf januari BUUR, ziet in de maatregelen van het nieuwe schepencollege van Houthalen-Helchteren geen besparing, zoals aangekondigd, maar een nog grotere uitgave dan voordien. Volgens Stijn Van Dingenen (S&D) werd om de politieke verhoudingen te doen kloppen immers een schepenambt toegevoegd, met een kost van 300.000 euro voor deze legislatuur. Volgens burgemeester Alain Yzermans (foto) is er wel degelijk winst.

“Het is een postjescollege geworden”, zegt Stijn Van Dingenen. “Daarbij hebben sp.a, Groen, CD&V en N-VA ervoor gekozen om een extra schepen toe te voegen aan het college in de vorm van een afzonderlijk voorzitter voor het Bijzonder Comité. Dit gaat om het binnenrijven van mandaten en kost de gemeentekas 300.000 euro extra aan loon. Dat staat in contrast met de voorstelling om te besparen door vergaderingen van bestuursorganen samen te brengen. Die postjes hadden over de andere schepenen verdeeld kunnen worden.”

Burgemeester Yzermans (sp.a-Groen-Plus) verweert zich: “We hebben de vorige legislatuur al op een schepenambt bespaard door een functie te laten vallen en ook nu doen we dat. Door Göksal Kanli toe te voegen als voorzitter van het bijzonder comité Sociale Dienst en Zorgverlening staan we nog altijd op min één. En dat betekent een opbrengst los van die we creëren door onze bestuursorganen samen te brengen.” (cn)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws