Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

Nieuws
Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Hij benadrukt wel dat de politie met veel mensen aan het werk is in de hoofdstad en kleinere voorvallen, zoals vechtpartijen, "in de kiem smoort". Qua incidenten was het "te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond".
anp
zaterdag 27 april 2024 om 20:59 aangepast 22:01
Afbeelding
beeld anp

In de hoofdstad waren honderdduizenden mensen op de been. De gemeente riep mensen aan het einde van de middag op om de Westerstraat in het centrum te vermijden, omdat het er "erg druk" was.

Ook Utrecht beleefde als vanouds een drukke editie van de feestdag. Meerdere evenementenlocaties raakten in de loop van de dag zo vol dat er niemand meer bij mocht. Dat gold onder meer voor Neude, Janskerkhof, Oudkerkhof en Stadhuisplein. De gemeente verwees feestvierders naar andere pleinen in de stad.

Ook de politie in Utrecht had geen grote problemen te melden. Een woordvoerster zei zaterdagavond verder geen overzicht te hebben van de inzet die nodig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Universiteit Gent maakt eind aan pro-Palestijnse bezetting

De universiteit van het Belgische Gent maakt een eind aan de bezetting van universiteitsgebouwen door pro-Palestijnse actievoerders. De bezetting verliep lang vreedzaam en ordelijk en werd daarom gedoogd.

Afbeelding

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met zorgen over veiligheid. Dat meldt de vliegtuigfabrikant in zijn jaarlijkse veiligheidsrapport.

Afbeelding

Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

De Dow-Jonesindex toonde vrijdag op Wall Street een voorzichtig herstel, na het forse koersverlies een dag eerder. De stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend door de vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog zal houden om de hardnekkige inf..

Afbeelding

Israël moet van hoogste VN-hof het offensief in Rafah staken

Israël moet van het Internationaal Gerechtshof het offensief in Rafah onmiddellijk beëindigen. Ook moet het land meer doen om de inwoners van het gebied te beschermen. Het hoogste hof van de VN heeft dat geoordeeld in een zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen.

Afbeelding

Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

Afbeelding

Privacywaakhond EU: OpenAI voldoet nog steeds niet aan richtlijnen

Het Amerikaanse bedrijf OpenAI doet te weinig om verspreiding van onjuiste informatie door zijn chatbot ChatGPT te voorkomen. Volgens een taskforce van de privacywaakhond van de Europese Unie voldoet OpenAI daarom nog steeds niet aan de Europese richtlijnen.