De Leuvensesteenweg is door het ongeval in beide richting afgesloten
Foto: Jochen Henrioulle

Frontale botsing tussen auto en vrachtwagen in  Boortmeerbeek, man van 18 ondertussen buiten levensgevaar

Op de Leuvensesteenweg in Hever (Boortmeerbeek) is een autobestuurder frontaal op een vrachtwagen ingereden. Beide chauffeurs raakten daarbij gewond, de bestuurder van de auto, een man van 18, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen is de jongeman buiten levensgevaar.

Deze namiddag reed de auto frontaal op de vrachtwagen op de Leuvensesteenweg in Hever, bij Boortmeerbeek. Daarbij raakte de bestuurder van de auto, een man van 18, zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen buiten levensgevaar.

Ook de bestuurder van de vrachtwagen werd voor verzorging opgenomen in het ziekenhuis. Die chauffeur testte intussen negatief op alcohol en drugs. 

Het is nog onduidelijk waarom de autobestuurder van zijn rijvak afweek en op zijn tegenligger reed. Dat wordt nog onderzocht. Het rijbewijs van de jongeman werd onmiddelijk ingetrokken voor 15 dagen.

Door het ongeval is de Leuvensesteenweg in Hever in beide richtingen afgesloten. De politie vraagt om de buurt te mijden en de omleidingen te volgen. 

Meest gelezen