© Jozef Croughs

Weer groot scherm voor EK van de Rode Duivels op Truiense Grote Markt

SINT-TRUIDEN -

In juni en juli wordt de Grote Markt in Sint-Truiden omgetoverd tot een EK-dorp met ‘Bar Berlin’. Voetballiefhebbers kunnen er live de wedstrijden van de Rode Duivels volgen op een groot scherm. Maar er is niet alleen aan voetbalfans gedacht.

Jozef Croughs

Voor de organisatie van ‘Bar Berlin’ werkt de stad Sint-Truiden samen met organisator Peter Onkelinx. Een leuke bijkomstigheid is de viering van de Truiense keeper en ex-Rode Duivel Simon Mignolet als ereburger van Sint-Truiden, maar dat moet nog bekrachtigd worden door het stadsbestuur.

“’Bar Berlin’ moet de sfeer van een groot stadion naar het stadscentrum brengen”, zegt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek (CD&V). “Samenhorigheid, sportiviteit en ambiance staan centraal.”

Voor en na de wedstrijden is er heel wat animatie, voetbalfan of niet. “Zo staan de jongste bezoekers op maandag 17 juni centraal tijdens de kidsday, op zaterdag 22 juni na de jaarlijkse zomerbraderie en de match organiseren we nog een discoparty en op woensdag keren de Midweekfeesten terug. We roepen dan ook iedereen op om voor de Rode Duivels te komen supporteren vanop de Grote Markt in Sint-Truiden”, besluit schepen van Toerisme Peter Deltour (N-VA).

De organisatie zoekt nog Truiense verenigingen die willen meehelpen met de uitbating van een toog. Het aanmeldingsformulier invullen doe je best voor dinsdag 6 mei via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer