Rekenmeesters bekijken plannen kabinetsformatie

Nieuws
Rekenmeesters van het Centraal Planbureau (CPB) kunnen aan de slag met een reeks plannen van de vier partijen die onderhandelen over een nieuwe regering.
anp
maandag 18 september 2017 om 03:00

Den Haag

Een groot deel van de afspraken tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie is naar het onderzoeksinstituut gestuurd. Ingewijden bevestigden zaterdagmiddag berichtgeving van De Telegraaf. Het CPB gaat bekijken wat de voorstellen voor (financiële) gevolgen hebben. De plannen uit het toekomstige regeerakkoord kunnen dan nog worden aangepast.

De doorberekening door het CPB is de volgende stap in de formatie. D66-onderhandelaar Alexander Pechtold zei vrijdag al dat het einde van de formatie in zicht is, hoewel ‘er nog het nodige te doen is’. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
DEN HAAG - Pieter Omtzigt (NSC) reageert op de benoeming van de beoogd nieuwe premier Dick Schoof bij het Tweede Kamer gebouw na een gesprek met formateur Van Zwol en de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB. ANP RAMON VAN FLYMEN

NSC wil niet dat Kamer ambtelijke toets akkoord krijgt

De juridische toets van het hoofdlijnenakkoord, waarin ambtenaren waarschuwen voor de zwakke plekken van de coalitieplannen, wordt vooralsnog niet gedeeld met de Tweede Kamer.

De beoogde premier Dick Schoof op de persconferentie met naast hem formateur Richard van Zwol.

De aanstaande coalitie haalt opgelucht adem: er is een premier! Maar hoe nu verder?

Opluchting overheerst bij verkiezingswinnaar Wilders en zijn bondgenoten Yesilgöz, Omtzigt en Van der Plas dat er na maanden van onduidelijkheid een premier is gevonden om het land te leiden.

Lees hier alle hoogtepunten terug van het debat tussen Tom Berendsen (CDA), Anja Haga (CU) en Bert-Jan Ruissen (SGP).

Lees en kijk hier alles over het ND Europees Verkiezingsdebat terug: christelijke waarden, defensiebeleid en lastige dilemma's

De Europese lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie en SGP gingen dinsdagavond met elkaar in debat tijdens het ND Europees Verkiezingsdebat in Ede. In dit liveblog hielden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Chris Stoffer tijdens een pro-Israëlactie van de SGP. De SGP voert actie op de Dam in solidariteit met de Joodse gemeenschap in Nederland.

De SGP 'nieuwe stijl' zingt psalmen op de Dam. Wat is er veranderd bij de eens zo ingetogen partij?

De dagen dat SGP-politici camera’s zoveel mogelijk meden, zijn lang en breed voorbij. Maandag stond de partij op de Dam in Amsterdam, in solidariteit met Israël. Wat is er gebeurd met de stijl van de SGP?

De ChristenUnie wil 10.080  mensen vinden die allemaal 1 minuut gaan bidden voor Europa.

Gebed 'gebruiken' in verkiezingstijd, kan dat? 'Extra stemmen zijn mooi meegenomen'

Bid je mee voor Europa? Dat vraagt ChristenUnie aan kiezers in de aanloop naar de verkiezingen. Hoe blijft de partij integer in verkiezingstijd? ‘Het gaat niet alleen om onze standpunten, maar ook om christelijke waarden.’

Dick Schoof is in beeld als beoogd premier van het nieuwe kabinet.

Topambtenaar Dick Schoof is beoogd premier van volgend kabinet

Topambtenaar Dick Schoof is de beoogd premier van het volgende kabinet. Dat bevestigen bronnen rond de formatie aan de Volkskrant. De oud-AIVD en ex-NCTV baas zal leiding geven aan het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB.