vrijdag 22 juni 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Onder meer Greg Van Avermaet en Tim Wellens zijn de namen die het meest naar voren geschoven worden. Photo News

wielrennen: BK in Binche

Tim Wellens vat titelrace aan als Belgische zegekoning

“Laatste winst is alweer poos geleden”

Vijf zeges telt hij reeds achter zijn naam, Tim Wellens. Vandaar dat de naam van de Truienaar geregeld naar voren wordt geschoven als één van de favorieten om de driekleur te erven van Oliver Naesen. Toch zwermen er, na Wellens’ opgave in Zwitserland, ook vraagtekens rondom zijn persoon. Niet in het minst bij Wellens zelf. “Ik weet echt niet wat ik van zondag moet verwachten”, zegt hij met de nodige reserve.

Rob RODIERS

Op dag zes verliet je de Ronde van Zwitserland. Compleet leeg na een zwaar voorjaar en een dito Giro. Zijn de batterijen alweer een beetje opgeladen?

Wellens: “Een beetje wel, ja. Al kijk ik toch vooral uit naar die weken na het kampioenschap. Je moet weten, nadat ik uit de Giro ben gestapt, focuste ik mij onmiddellijk op de Ronde van Zwitserland. Na Zwitserland verlegde ik de focus meteen naar het BK. Vanaf zondagavond zal ik even mijn zinnen kunnen verzetten. Dat zal deugd doen.”

Niet meer veel getraind in de tussentijd?

“Nadat ik thuiskwam van Zwitserland heb ik mijn fiets bewust drie dagen niet aangeraakt. Nadien heb ik rustig hervat. Mijn benen twee dagen lekker losgereden en pas daarna ben ik er twee dagen hard ingevlogen.”

Hebben die twee zware trainingen jou gerustgesteld met het oog op het BK?

“Het gevoel op de fiets was best oké. Maar wat wil dat zeggen? Voor de Ronde van Zwitserland dacht ik ook dat het snor zat met mijn conditie en toch liep het na een paar dagen voor geen meter meer. Ik weet echt niet wat ik van zondag moet verwachten. Een dubbeltje kan vreemd rollen. Zeker in een BK. Het is een koers die op ieder moment kan gereden zijn. In al die jaren heb ik nog maar één gemakkelijk BK meegemaakt, meer bepaald dat van Wielsbeke in 2014, toen ploegmaat Jens Debusschere won. De overige kampioenschappen waren allemaal lastig omdat de renners telkens de koers zo hard maakten, zo dus… Ik begin met vraagtekens aan een race die sowieso al vraagtekens aanwakkert.”

Ondanks jouw twee recente opgaves in de Rondes van Italië en Zwitserland behoort jouw naam toch tot het kransje topfavorieten. Allicht omdat je met vijf zeges dit seizoen momenteel de Belgische zegestand aanvoert?
Ik begin met vraagtekens aan een race die sowieso al vraagtekens aanwakkert Tim WELLENS Lotto Soudal

(lacht) “Een leuk wist-je-datje! Maar ook niet meer dan dat. In mijn ogen ben je maar zo goed als de laatste koers die je gereden hebt. En die was verre van bevredigend. Mijn laatste zege dateert trouwens alweer van de vierde rit in de Giro. Op 8 mei was dat. Een hele poos geleden, niet?”

Wielerlegende Rik Van Looy liet zich deze week in onze zusterkrant Het Nieuwsblad ontvallen dat jij zijn persoonlijke favoriet bent. “Die jongen heeft iets, zijn manier van koersen spreekt me aan. Voor de Grote Rondes komt hij net dat beetje tekort, maar voor het overige werk vind ik het een fantastische renner”, aldus Van Looy.

“Het is altijd leuk om zo’n dingen te vernemen. Het streelt mijn ego. Zeker als die woorden komen uit de mond van iemand die de Keizer van Herentals wordt genoemd. En als de keizer het zegt, dan zal het wel waar zijn, zeker?” (lacht)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws