(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © AFP

Cockpitraam barst: vliegtuig duikt 3,5 km in 180 seconden tijdens noodlanding

luchtvaartPassagiers op een vliegtuig van Icelandair beleefden vannacht bange momenten toen het raam van de cockpit barstte tijdens de vlucht. De Boeing 757-200 van vlucht FI688 maakte een noodlanding en daalde daarvoor zo’n acht kilometer in amper tien minuten, waarvan 3,5 km in drie minuten. Dat blijkt uit gegevens van Flightradar.

9 reacties

  • Herman Thys

    5 jaar geleden
    Spectaculair maar er is geen drukverlies geweest.Goed gedaan van de piloot.
  • Kurt Saron

    6 jaar geleden
    Douane moeilijk doen ze doen maar hun werk na controle mochten ze toch een hotel
  • Patrick LANTIN

    6 jaar geleden
    Een volkomen normale procedure... Mocht het plexiglas volledig springen dan krijg je een verlies van de druk en dan zijn de gevolgen niet te overzien. Eens op een hoogte van 3-4000 meter is het gevaar geweken.
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Ik was toch al dood : van de schrik.
  • Bruno Draulans

    6 jaar geleden
    Amai, mijn oren zouden nogal tekeer gaan bij zo'n snelle daling. Ik voel heel goed stijgingen en dalingen.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeafstandsraket met bereik van 300 kilometer

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeaf­stands­ra­ket met bereik van 300 kilometer

    Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de oorlog in Oekraïne. De Verenigde Staten hebben eerder deze maand heimelijk langeafstandsraketten naar Oekraïne gestuurd, nog voor het Amerikaanse Congres dinsdag een nieuw hulppakket voor Kiev goedkeurde. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. Het gaat om langeafstandsraketten van het type ATACMS, die deze maand meteen twee keer door Oekraïne zijn ingezet. President Joe Biden ondertekende woensdag het nieuwe steunpakket voor Oekraïne. De eerste zendingen van Amerikaanse militair materieel zullen in de komende uren al plaatsvinden, liet hij verstaan.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hamas publiceert video van Israëlische gijzelaar

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hamas publiceert video van Israëli­sche gijzelaar

    Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de crisis in het Midden-Oosten. Hamas heeft een video gedeeld van een gijzelaar met de Amerikaanse en Israëlische nationaliteit. Het zou gaan om Hersh Goldberg-Polin, die op 7 oktober werd ontvoerd op het Nova-muziekfestival. Het is het eerste bewijs dat de man nog leeft. “Ik wilde tijd met mijn vrienden doorbrengen, maar moet nu vechten voor mijn leven met ernstige verwondingen”, zegt de gijzelaar in de video. Die verscheen op het officiële Telegram-account van Hamas.