REACTIES. Antwerp blijft na bekerfinale achter met “lastig” gevoel, opluchting bij Union: “We schrijven geschiedenis”

Het is gebeurd. Drie jaar na zijn terugkeer in eerste klasse heeft Union zijn eerste prijs eindelijk beet. De Unionisten haalden het met het kleinste verschil van Antwerp in de bekerfinale. Lees hier de reacties uit het winnende en verliezende kamp.

Maarten Vanhoof

Burgess: “Dit is geschiedenis”

“Dit is een grote opluchting”, vertelde een enthousiaste Christian Burgess. “We schrijven geschiedenis vandaag. Heel wat gewicht valt nu van onze schouders. Ik ben heel op de jongens. Iedereen verdient deze trofee. De club, de fans, de eigenaars. Heel veel credits naar de voorzitter, ik ben heel blij voor hem.”

“Antwerp kwam op het einde nog fel opzetten. Het was volhouden op onze laatste benen. Als het verlengingen waren geweest, weet ik niet wat we gedaan zouden hebben. Maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Nu moeten we dit vieren, maar daarna moet onze focus terug naar de competitie gaan.”

Castro-Montes: “We hebben afgezien”

Ook Alessio Castro-Montes sprak van een opluchting. “Zeker na de tweede helft, waar we niet goed aan begonnen. We moesten de hele tijd vechten voor elke bal, die we probeerden om uit de zestien te houden. Onze centrale verdedigers hebben geweldig werk geleverd. We hebben afgezien maar het is het eindresultaat dat telt.”

“Eindelijk kan deze club eens een prijs winnen”, vervolgde Castro-Montes. “We hebben er lang voor moeten vechten. Op basis van dit seizoen verdienen we zeker een prijs. Jammer van de start van de Play-offs, maar deze prijs is toch al binnen. Het is een grote opluchting.”

“Ik kon vandaag deel uitmaken van een ploeg die iets historisch kon verwezenlijken. Dat was een extra reden om het vandaag goed te doen. Het is 89 jaar geleden dat Union nog eens een prijs pakte. Dat maakt dit heel historisch. Ik ben blij deel te mogen uitmaken van deze groep.”

© Isosport

Vincent Janssen: “Dit is lastig”

“Ik sta hier met een ander gevoel dan vorig jaar”, vertelde Antwerp-spits Vincent Janssen. “Na een geweldig seizoen is dit een jaar met ups and downs. We konden het seizoen vandaag toch nog goed afsluiten, maar helaas. We zullen hier mee om moeten gaan. Het is lastig. Dit is niet het jaar dat de club wilde.”

“Ons plan was duidelijk. We hanteerden een andere tactiek dan de voorgaande wedstrijden. We gaven niet veel meer weg dan hen, maar uiteindelijk beslist een corner de wedstrijd. En eenmaal op achterstand tegen Union weet je dat het moeilijk wordt om erdoorheen te komen. Union is de verdiende winnaar.”

“Of dit een afscheid in mineur is? Dat weet ik niet. Het is nu ook niet aan de orde. Ik ben hier gelukkig. We zien wel wat er gebeurt”, sloot de Nederlander af.

© Isosport

Alderweireld: “Een grote teleurstelling”

“Dit is een grote teleurstelling”, stak Toby Alderweireld zijn ontgoocheling niet weg. “We hebben hier lang naartoe gewerkt en wilden heel graag winnen. Heel zuur als je dan verliest na een doelpunt op een stilstaande fase. Pijnlijk.”

“Het is niet de eerste keer dat we voor rust nog een goal slikken. In de tweede helft hebben we nog alles gegeven. Met een tikkeltje geluk maak je daar nog een doelpunt. Maar Union kan goed verdedigen. Dat weten wij ook. Het mocht jammer genoeg niet zijn vandaag.”

“Of het seizoen nu gefaald is? Zo wil ik het niet zien. De teleurstelling is natuurlijk wel groot. Zeker na vorig seizoen waar we verschillende prijzen hebben gepakt. Nu sluiten we het seizoen af met lege handen. We gaan er de laatste wedstrijden nog het beste van proberen te maken en Europees voetbal te halen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer