Zeven Mechelse handelaars slaan de handen in elkaar voor de Week van de Stenen Winkel.© Awardt

Mechelse handelaars werken samen voor Week van de Stenen Winkel: “Lokale zaken vormen kloppend hart van gemeenschap”

Mechelen -

Naar aanleiding van de Week van de Stenen Winkel die momenteel loopt, slaan zeven Mechelse handelaars de handen in elkaar. Nog tot en met zaterdag 18 mei kan je door een bezoekje te brengen aan de deelnemende winkels een prijzenpakket ter waarde van 700 euro winnen.

De Week van de Stenen Winkel is een initiatief dat lokale winkels in de kijker zet. Dat gebeurt nog tot en met zaterdag 18 mei. “Deze week is een ode aan de charmante diversiteit en het warme gemeenschapsgevoel dat onze lokale winkeliers bieden. Deze zelfstandigen bieden een unieke bijdrage aan de levendigheid in onze stad, ver weg van de uniformiteit van grote ketens”, zegt Els Van den Berghen van Awardt in de Adegemstraat.

“De lokale handelaars vormen het kloppend hart van een gemeenschap en zijn verrijkend met hun producten, service en kennis. Ze spelen ook een sleutelrol in het stimuleren van de lokale economie”, klinkt het. “Elke euro die wordt uitgegeven bij een lokale winkel blijft grotendeels binnen onze gemeenschap, versterkt de economische en sociale structuur en draagt bij aan een robuuste lokale markt.”

Prijzenpakket

Om de kracht van lokaal winkelen te vieren, slaan zeven Mechelse handelaars de handen in elkaar. “Via een stempelkaart kunnen bezoekers op pad door de stad. Zo ontdekken ze de creativiteit en de diversiteit aan producten die Mechelen te bieden heeft”, zegt Van den Berghen. “Onderweg kunnen ze kinderfoto’s aan de juiste ondernemer linken. Wie daarin slaagt, maakt kans op een prijzenpakket ter waarde van 700 euro.”

De Week van de Stenen Winkel werd in het leven geroepen door Marian Bekkers van Kooplust. Geïnspireerd door de gevolgen van lockdowns en online shoppen wil ze met haar initiatief zelfstandige winkeliers in België en Nederland een boost geven. De zeven deelnemende handelszaken in Mechelen zijn Simple, Awardt, Alibi, Goldfisch, De Kopvoeter, Lingerie Femina, en Pure. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen