“Opnieuw op mijn favoriete paard”: Wout van Aert traint voor het eerst opnieuw op koersfiets en maakt koffiestop met Jan Bakelants

Zoetjesaan wordt Wout van Aert opnieuw profrenner. De Belg van Visma-Lease a Bike fietste eerder deze week opnieuw buiten, maar ook vrijdag maakte hij samen met Jan Bakelants de Kempische wegen onveilig. Dit keer niet op de gravelbike of mountainbike, maar wel op zijn vertrouwde koersfiets.

Marnix Taes

Na eerder uitstapjes met de mountainbike en de gravelbike maakte Van Aert vrijdag op zijn “gewone” aerofiets (de Cervélo S5) samen met ex-renner en trainingsmaatje Bakelants een tochtje van 96,4 kilometer. “Opnieuw op mijn favoriete paard”, schreef hij op Instagram. Goed voor exact drie uur beweging, al werd die wel onderbroken door een koffiestop. “Ge kunt niet blijven liggen he”, schreef hij op Strava.

Het was niet de eerste training buiten van de 29-jarige Belg. Vorige week woensdag klokte hij nog af op 30,3 kilometer op de mountainbike. Met 93 kilometer maakte hij dinsdag wel zijn langste rit sinds zijn terugkeer op de fiets. In de omgeving van zijn woonplaats Herentals kon hij in totaal twee uur en 48 minuten genieten van het lentezonnetje.

De kopman van Team Visma - Lease a Bike viel hard tijdens de Vlaamse voorjaarsklassieker en liep daarbij breuken op in het sleutelbeen, borstbeen en de ribben en een gekneusde long. De Kempenaar gaf nadien aan niet te kunnen starten in de Ronde van Italië, die op 4 mei van start gaat in Venaria Reale, in Piemonte. Hij wilde oorspronkelijk voor de eerste keer deelnemen aan de Giro, maar bleek niet hersteld van de gevolgen van zijn val om zich goed te kunnen voorbereiden.

Van Aert is blij dat hij opnieuw op zijn koersfiets kan zitten© Instagram Wout van Aert

Van Aert en Bakelants maakten ook een koffiestop© Instagram Wout van Aert

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen