Ontslag nemen bij president Trump? Niet zonder geheime boodschap

© AFP

Een gezant die opgestapt is uit onvrede met het beleid van president Trump, heeft in zijn afscheidsbrief een geheime maar wel erg duidelijke boodschap voor de president achtergelaten. En hij is daarmee niet de eerste.

Guy Stevens

Op 12 augustus hielden extreemrechtse demonstranten een optocht in de straten van Charlottesville. Toen ze oog in oog kwamen te staan met tegenbetogers, reed een neo-Nazi op die laatsten in. Eén tegenbetoger overleed en negentien anderen raakten gewond.

Meteen draaiden alle gezichten in de richting van Donald Trump, want veel mensen vroegen zich af wat de president over de feiten te zeggen zou hebben. Opmerkelijk genoeg hield hij het bij een erg sobere tweet, waarin hij schreef dat er geen plaats is voor geweld in de VS. Meteen kreeg hij enorm veel kritiek omdat hij het gedrag van de extreemrechtsen niet meteen veroordeelde. Dat deed hij een paar dagen later wel, maar het kwaad was geschied.

Verwensingen

Sinds het gebrek aan reactie kreeg Trump verwensingen naar zijn hoofd uit alle hoeken, zelfs uit zijn eigen partij. Enkele CEO’s stapten al uit zijn adviesraden, en woensdag kwam daar nog iemand bij. Daniel Kammen, een energie-expert die vorig jaar benoemd werd tot wetenschappelijk gezant binnen de overheid, hield het voor bekeken omdat hij vond dat de president de belangrijkste waarden van de VS had aangevallen door zo lang te wachten met reageren.

Hij verklaarde zijn ontslag in een ontslagbrief die hij op Twitter postte. Opvallend daarin was de geheime boodschap. Want als je de eerste letter van elke alinea apart neemt, krijg je het woord IMPEACH. Engels voor het afzetten van een president.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige vrijdag had ook het voltallige Committee on the Arts and Humanities al ontslag genomen. Ook zijn pakten uit met een geheime boodschap in de brief. De eerste letters van elke alinea vormden samen het woord RESIST.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen