© BELGA

Domenico Tedesco zal 26 Rode Duivels mogen meenemen naar het EK

Belgisch bondscoach Domenico Tedesco zal 26 Rode Duivels mogen meenemen naar het EK voetbal van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland. De nationale competitiecommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft het protest gevolgd van een aantal bondscoaches tegen een terugkeer naar selecties van 23 spelers. Het Uitvoerend Comité van de UEFA moet de beslissing van de nationale competitiecommissie nog bevestigen, maar dat heet een formaliteit te zijn.

Michael Van Damme

De nationale competitiecommissie van de UEFA heeft het voorstel om de EK-selecties uit te breiden van 23 naar 26 spelers goedgekeurd. De verwachting is dat het Uitvoerend Comité die beslissing later deze week definitief zal ratificeren.

Voor het EK 2020 werd het aantal spelers uitgebreid van 23 naar 26 als gevolg van de coronapandemie. Ook tijdens het WK voetbal in Qatar werd dat aantal behouden omdat het tornooi midden in het seizoen werd gespeeld.

Maar voor het EK komende zomer wilde de UEFA terugkeren naar selecties van 23 spelers, tot een aantal coaches onder aanvoering van Nederlands bondscoach Ronald Koeman daar collectief tegen protesteerde.

De UEFA geeft nu gehoor aan dat protest.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer