REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Twee op een rij voor Astana: Cort Nielsen snelt met krachtsexplosie naar ruikers na sprint met drie overgebleven vluchters

Tour de FranceMagnus Cort Nielsen (Astana) mocht triomferen in de vijftiende etappe van de Tour de France. De Deense krachtpatser toonde zich in de sprint duidelijk de snelste van een sterk uitgedunde vroege vlucht. Met drie stormden ze richting finish, Jon Izagirre werd tweede, Bauke Mollema moest zich tevreden stellen met een derde stek. Na de winst van Fraile gisteren de tweede zege op rij voor het Kazachse team. Het peloton hield een tweede rustdag op rij, alle favorieten bolden dertien minuten later zij aan zij over de finish. Geraint Thomas blijft dus leider. 

3 reacties

  • jurgen maes

    6 jaar geleden
    wat gaan ze nu hognuitvinden om dermare aan de groene trui te helpen?
  • Kim Schoonbaert

    6 jaar geleden
    Koers wordt even veel gemanipuleerd als voetbal. Echte sport kan je vinden waar geld minder rol speelt.
  • Guy Geirnaert

    6 jaar geleden
    Weeral een belg die gaat winnen , wat een luxe volgens de krant .
  1. KIJK. “Gefrustreerde” Kopecky nadat peloton zich wéér misrekent: “Ik geloofde er écht in”, groene trui is wel binnen
    62

    KIJK. “Gefrus­treer­de” Kopecky nadat peloton zich wéér misrekent: “Ik geloofde er écht in”, groene trui is wel binnen

    Het peloton heeft zich opnieuw misrekend in de zesde etappe van de Tour de France Femmes. Vluchtster Norsgaard bleef een ontregeld peloton nét voor. Lotte Kopecky sprintte opnieuw bijzonder sterk en eindigde in de top drie. De groene trui is na haar derde plaats wel al definitief binnen, een mooie troost. Onderweg was er opnieuw ophef omdat een renster en de ploegleider van AG Insurance - Soudal Quick-Step uit koers werden genomen.
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.