© ATV

Drie jaar cel voor brandstichting bij Delhaize op het Zuid

Antwerpen -

De 43-jarige Rachid H. uit Brussel is vrijdag veroordeeld tot drie jaar cel en 2.400 euro boete. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat hij vorig jaar brand had gesticht bij het Delhaize-filiaal op het Antwerpse Zuid. De man heeft iedere betrokkenheid altijd ontkend.

Belga

Verschillende winkelkarren die in de inkomhal van de Delhaize in de Museumstraat stonden, werden op 21 september rond 8 uur ’s morgens in brand gestoken. Op camerabeelden waren een in het zwart geklede man en vrouw te zien die een vloeistof over de winkelkarren hadden gegoten. De vrouw gooide vervolgens een brandende sigaret naar de karren, die meteen in brand vlogen.

Verschillende getuigen hadden de vrouw naar een Volkswagen Golf zien lopen. Iemand had ook een deel van de nummerplaat onthouden. Analyse van de ANPR-camerabeelden leidde naar de auto van Rachid H., die nog diezelfde dag werd gearresteerd. Hij ontkende iedere betrokkenheid. Zijn uiterlijk stemde volgens de procureur overeen met dat van de mannelijke dader op de beelden. Uit de uitlezing van zijn gsm bleek ook dat hij in Google de termen ‘brand’ en ‘brandbare producten’ had opgezocht en zijn Google Maps stond nog open op de Museumstraat.

Het getroffen filiaal was een van de winkels die Delhaize nog in eigen beheer had en maakte mee voorwerp uit van de sociale onrust destijds. Rachid H. bleek echter geen enkele band met de supermarktketen te hebben, waardoor het volgens de procureur gissen blijft naar het motief. De vrouwelijke verdachte kon niet worden geïdentificeerd. De rechtbank vond de schuld van Rachid H. bewezen. Hij moet Delhaize 15.265 euro materiële en 250 euro morele schadevergoeding betalen. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen