Agent verliest hand tijdens Frans brandstofprotest

© AFP

Een agent verloor zijn hand tijdens een interventie om een einde te maken aan het geweld gepleegd door ‘gele hesjes’ op La Réunion. Dat meldt de prefectuur woensdag.

Het is dinsdagnacht tot schermutselingen gekomen tussen politieagenten en ‘gele hesjes’ op het eiland La Réunion, een Frans overzees gebied ten oosten van Madagaskar. Een politieagent verloor zijn rechterhand toen een granaat in zijn voertuig per ongeluk ontplofte. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gevoerd. Vijftien andere agenten raakten lichtgewond.

Onruststokers plunderden winkels. Een journalist werd aangevallen en zijn materiaal werd gestolen. Er brak ook brand uit in Saint-Gilles les Bains, in het zuidwesten van het eiland.

‘De evolutie van de beweging is ontoelaatbaar. De wegblokkades overdag worden nachtelijk geweld’, zei de minister van Outre-mer Annick Girardin aan Huffington Post. Het geweld wordt volgens haar gepleegd door ‘jongeren die niets te maken hebben met de gele hesjes’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.