© cn

Dronken dief speelt rijbewijs kwijt en veroorzaakt ongeval in nacht vol incidenten in Genk

De politie had gisterochtend een vette kluif aan een serie incidenten in Genk waarbij steeds dezelfde persoon het onderwerp was. De dronken twintiger pleegde een winkeldiefstal, moest zijn rijbewijs inleveren en was daarna betrokken bij een ongeval. Een vrouw raakte daarbij zwaargewond.

Phillip PERGENS

Het was 1 uur in de ochtend toen ze bij de politie Carma een oproep kregen van het Bruno Service Station aan de Hasseltweg. Daar had een winkeldief een fles sterkedrank gestolen. Omdat de patrouille een drukke nacht had, konden ze pas tegen 2.30 uur bij het tankstation langsgaan. Groot was dan ook de verbazing toen de winkeldief op dat moment opnieuw bij de shop kwam aankloppen om de fles alsnog te betalen. De agenten confronteerden hem met de diefstal en namen een alcoholgeur waar. Ze trokken met de 29-jarige Bilzenaar naar het commissariaat. Daar moest hij een alcoholtest afleggen en die was positief. Na het afnemen van een verklaring en het opstellen van de nodige processen-verbaal, werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. De twintiger verliet te voet het politiebureau aan de Europalaan.

Neef

Niet veel later, rond 4.50 uur, kregen de hulpdiensten een oproep van een ongeval. Even voor de rotonde van de Hasseltweg, ter hoogte van Leen Bakker in de richting van Hasselt, waren twee voertuigen gebotst. Automobiliste Döndü M. (41) uit Genk was achterop een bestelwagen gereden. Achter het stuur daarvan bleek de winkeldief te zitten die een uur eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren. Naast hem zat zijn 19-jarige neef.

Onderzoek wees uit dat de Bilzenaar na zijn bezoek aan het politiebureel opnieuw in het voertuig, dat nog altijd aan het tankstation geparkeerd stond, was gestapt. Zijn neef was bij hem. De hardleerse man reed bij Bruno’s over de parallelweg en de berm om de Hasseltweg op te draaien. Om een onbekende reden besloot hij luttele momenten later te stoppen en de bestelwagen achteruit te rijden. Dat was midden op de weg en de automobiliste uit Genk kon hem niet meer ontwijken. Het duo probeerde na het accident nog weg te rijden, maar kon door de politie ter hoogte van de AS Adventure worden ingerekend. Ze werden verhoord en het parket van Limburg besloot om hen in vrijheid te stellen.

De stelende bestuurder zal zich op een later tijdstip bij de politierechter moeten verantwoorden voor tal van verkeersovertredingen.