Meer bier drinken is voor een keer een goed idee: brouwerij schiet school ter hulp

© vkk

Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem steunt de Kouter in Kortrijk in het kader van de Warmste Week. De brouwerij biedt 700 pakketten Omer aan. De school wil daarmee een busje aankopen.

Kris Vanhee

Sinds 1999 biedt BuSO Kouter Kortrijk jongeren met een verstandelijke beperking onderwijs aan.

“Tijdens onze werking trachten we de doelstellingen zelfredzaamheid in woon-, werk- en vrijetijdssituaties in de praktijk te brengen”, legt adjunct-directeur van Kouter Nathalie Tienpont. “Ook stimuleren we het bewegen en gaan we wekelijks zwemmen, fitnessen en wandelen. Hierdoor is er dagelijks nood aan vervoer. Ook stijgt ons leerlingaantal. We moesten vier jaar geleden uitkijken naar meer vervoersmogelijkheden en we huurden een busje.”

Eind dit jaar loopt de huurovereenkomst met eigenaar Special AD af en de overeenkomst wordt niet verlengd. De Kouter krijgt de kans om het busje te kopen voor 9.500 euro zonder btw, maar de financiële middelen van de school zijn niet groot genoeg om dit te doen.

“Wij werken al jaren zeer goed samen met Kouter Kortrijk en we willen de school een duwtje in de rug geven om dit busje zelf aan te kopen”, zegt Nicolas Degryse van brouwerij Omder Vander Ghinste in Bellegem. “We schenken 700 unieke luxe houten geschenkverpakkingen voor verkoop, waarvan de omzet integraal, dus niet alleen de winst, gaat naar de financiering van dit busje.”

Wim Ivens van de firma Special AD: “Wij verhuren ook al busjes voor de hotelschool in Kortrijk en voor de Buurt en Nabijheidsdiensten in Kortrijk. Reclame zoeken voor drie busjes leek onze vertegenwoordiger te veel. Daarom geven we de kans aan Kouter om het busje aan te kopen.”

Integraal

Bedrijven kunnen de verpakkingen kopen als eindejaarsgeschenk, maar ook particulieren kunnen een verpakking aanschaffen. De kratjes kosten 15 euro. Dit bedrag gaat integraal naar de aankoop van het busje. Wie een steentje wil bijdragen, kan hiervoor Brouwerij Omer Vander Ghinste contacteren via marketing@omer.be. Als particulier kan je terecht in het winkeltje van Kouter Kortrijk in de Beekstraat 113b in Kortrijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14 en 17 uur of bij Brouwerij Omer Vander Ghinste, Kwa-brugstraat 5, in Bellegem tijdens de kantooruren(8.30-17 uur).

“De rest van het bedrag hopen we ook te vergaren”, zegt Tienpont. “Voor onze leerlingen is dat erg belangrijk.”