Direct naar artikelinhoud
Vuelta

"Vuelta staat in het teken van het WK wielrennen"

BMC-renner Dylan Teuns is er voor de twee keer bij in de Vuelta.Beeld BELGA

Met Dylan Teuns (BMC) en Kenneth Vanbilsen (Cofidis) staan er vandaag twee Limburgers aan de start van de Vuelta. Twee jongens ook met ervaring in de Ronde van Spanje, want Vanbilsen is er voor het derde jaar op rij en Teuns is na 2016 aan zijn tweede deelname toe.

De Vuelta start vandaag met een proloog in de haven van het Zuid-Spaanse Malaga. Geen spek voor de bek van de Limburgers die met verschillende ambities naar de laatste grote rittenkoers van het seizoen trekken. Teuns krijgt er na het missen van een selectie voor de Tour zijn grote kans in 2018. "Ik ben blij dat ik weer naar de Vuelta kan", vertelt hij. "Ik heb goede herinneringen aan mijn deelname in 2016. Het was destijds mijn eerste grote ronde."

Ondanks zijn nakend afscheid bij het team, wil de Limburger de komende weken nog alles geven. "Mijn vormpeil is prima. In Polen liet ik twee tweede plaatsen noteren. Vorige week testte ik nog eens in Hamburg en ook daar verliep het prima."

Dagwinst

Klassementsambities zijn er niet bij Teuns die met twee duidelijke doelen naar Spanje trok. "Ik hoop mee te kunnen doen voor dagwinst", klinkt het bij de renner die al van 13 augustus 2017 wacht op nieuwe winst. Een tweede ambitie van de BMC-er ligt in het aansterken van de conditie met het oog op het WK in Innsbruck. Officieel is er nog geen Belgische selectie, maar een Teuns in vorm mag niet ontbreken op het lijstje van bondscoach De Weert. "De Ronde van Spanje is inderdaad een uitstekende aanloop naar september en het WK."

Officieel is er nog geen Belgische selectie, maar een Teuns in vorm mag niet ontbreken op het lijstje van bondscoach De Weert

Kenneth Vanbilsen werd in laatste instantie toegevoegd aan de selectie van Cofidis, maar dat kan de pret bij de Lummenaar niet bederven. Hij kent de Spaanse wegen en dat is maar goed ook, want Vanbilsen is de man die Nacer Bouhanni naar ritwinst moet leiden. Daarvoor moet de Fransman de concurrentie aangaan met onder meer Viviani en Sagan. "Geen probleem, ook al wordt het knokken", zegt Vanbilsen die in de Vuelta de kans krijgt zich te tonen in de zoektocht naar een nieuw contract. "Mijn manager doet zijn werk", klinkt het.