© Alain Trappeniers

Herdenking voor verongelukt koppel: "We sturen Dimitri en Daisy een boodschap in de hemel"

Familie, vrienden en kennissen van het verongelukte koppel Dimitri Truyts en Daisy Vermeulen uit Herenthout hebben zaterdagnamiddag het tragische ongeval van bijna een jaar geleden herdacht in Hulshout. Ook bestuurder Stijn Wouters die de crash overleefde, was erbij.

Alain Trappeniers

Een twintigtal nabestaanden van de verongelukte Dimitri Truyts (25) en Daisy Vermeulen (31) kwam zaterdag voor een herdenking samen op het Vital Celenplein in Hulshout. Van daaruit trok het gezelschap onder begeleiding van enkele agenten naar de plaats van het ongeval op de Booischotseweg.

Tragisch ongeval

Op 18 december vorig jaar liet Dimitri Truyts, die vooraan als pasagier in de Volvo van kameraad Stijn Wouters uit Tremelo zat, het leven na een frontale aanrijding met een tegenligger. De partner van Dimitri, Daisy Vermeulen, zat achteraan in de auto en stierf later in het ziekenhuis.

Stijn Wouters zelf belandde in een diepe coma, maar overleefde het ongeval. De dertiger was zaterdag ook aanwezig op de herdenking. "Het zijn mijn vrienden die er niet meer zijn. Ik heb dit nooit gewild", aldus Stijn. "Nog altijd weet ik niet wat er gebeurd is. Wat kwam ik op die Booischotseweg doen? Ik had daar niets te zoeken." Van alcohol of drugs was geen sprake.

Ballonnen en rozen

Met ballonnen, waaraan een kaartje met de foto van Dimitri en Daisy hing, witte en rode rozen en heel veel herinneringen verzamelde de groep vrienden en familie op een weide langs de Booischotseweg. Daar hadden nabestaanden een herdenkingsbord van Dimitri en Daisy opgetrokken. Er werden kransen en bloemen neergelegd.

Jimmy Truyts, de broer van Dimitri, nam net als enkele andere nabestaanden het woord. Tijdens de herdenking lieten de aanwezigen ballonnen met boodschappen op. "We sturen onze Dimitri en Daisy een boodschap in de hemel", aldus nog Jimmy uit Schriek (Heist-op-den-Berg).

"Het afgelopen jaar was erg zwaar. Niet alleen het verlies van onze dierbaren is hard aangekomen, sommige commentaren op sociale media zijn ook erg kwetsend geweest. Voor ons is het nog altijd een vraagteken wat er precies gebeurd is. Intussen zijn we bijna een jaar verder, nog altijd kan ik het niet geloven."