De politie haalde de dertiger met drugs van de baan na gevaarlijk rijgedrag.© BELGA

Drugsdealer betrapt na gevaarlijk rijgedrag

Turnhout -

De politie haalde vorig jaar een 31-jarige drugsdealer van de baan na gevaarlijk rijgedrag in Turnhout. De man is bestraft met een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden.

Een ploeg van de politie regio Turnhout haalde op 13 oktober vorig jaar de 31-jarige S.G. uit Turnhout in zijn auto tegen na gevaarlijk rijgedrag. De inspecteurs stelden vast dat hij in het bezit was van tien pakjes cocaïne en in zijn jaszak zat 575 euro. Tijdens een daaropvolgende huiszoeking vonden de speurders in een verborgen ruimte op zolder 750 gram cannabis en een winkelzak met kleine knijpzakjes. Onder zijn matras lag ook 1.000 euro cash geld en in zijn gsm stond een druggerelateerde conversatie. De man was ook in het bezit van een omgebouwd alarmpistool en enkele munitiepatronen.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde S.G. voor de verkoop van cannabis en cocaïne en voor het bezit van een verboden wapen. Dat leverde hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden en een boete van 8.000 euro, waarvan 1.200 euro effectief, op. De man moet zich laten begeleiden voor zijn psychische problematiek en voor zijn drugsprobleem. ( bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout