© Joris Herregods

Malle ondertekent samen met andere gemeenten Routeplan 2030: “Mijlpaal in transitie naar duurzaam vervoer”

Malle -

Mobiliteitsschepen Dirk Gerinckx (N-VA) ondertekende voor de gemeente Malle het Routeplan 2030. Dit ambitieus beleidsplan heeft als doel om tegen 2030 een duurzaam en multimodaal mobiliteitssysteem te realiseren in de regio Antwerpen.

Het Routeplan 2030 is een gezamenlijke inspanning van de 32 gemeenten in de Vervoerregio Antwerpen. Met meer dan 1 miljoen inwoners is deze regio een belangrijk knooppunt voor vele verplaatsingen.

Schepen Dirk Gerinckx (N-VA) benadrukt het belang van deze stap voor Malle en de bredere regio. “Met de ondertekening van het Routeplan 2030 zetten we een cruciale stap richting een duurzame en bereikbare toekomst”, zegt Gerinckx. “Samen met onze partners werken we aan een regio waarin mobiliteit veilig, vlot en milieuvriendelijk is. Minder auto’s in onze straten, de komst van deelwagens en deelfietsen en meer frequentere bussen dragen bij aan deze visie.”

Het Routeplan 2030 is een mijlpaal in de transitie naar duurzame mobiliteit en zal de levenskwaliteit van de inwoners in de regio Antwerpen aanzienlijk verbeteren. “We kijken uit naar de verdere implementatie van dit ambitieuze plan en de positieve impact die het zal hebben op onze gemeenschap.”

© Joris Herregods

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners