Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

Nieuws
Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten. Trump staat terecht omdat hij documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen, zou hebben vervalst.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 20:05
Afbeelding
beeld anp

Donderdag waren al twaalf juryleden en een jurylid ter vervanging geselecteerd. Rechter Juan Merchan wees vrijdag nog eens vijf juryleden aan ter vervanging.

Het is de bedoeling dat de juryleden anoniem blijven. Om deze reden mocht een jurylid zich donderdag nog terugtrekken, nadat details over haar identiteit waren uitgelekt.

Het selecteren van de jury was een complex proces. Bijna honderd potentiële panelleden waren deze week in een rechtbank in New York om te worden gescreend op hun vermogen om Trump eerlijk te beoordelen. Juryleden moesten onder meer een vragenlijst beantwoorden, waarin hen onder meer werd gevraagd of ze lid zijn of zijn geweest van extreemrechtse groepen die banden hebben met Trump.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

OM seponeert aangifte tegen betogers bij opening Holocaustmuseum

Het Openbaar Ministerie (OM) seponeert de aangifte van het Centraal Joods Overleg (CJO) tegen mensen die zondag 10 maart bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam demonstreerden. 'Het onderzoek heeft niet geleid tot concrete verdachten', aldus het OM.

Afbeelding

Universiteit Parijs wijst eisen pro-Palestijnse betogers af

De prestigieuze Parijse universiteit Sciences Po weigert tegemoet te komen aan eisen van pro-Palestijnse demonstranten. Die willen dat de banden met Israëlische universiteiten worden herzien.

Afbeelding

Amerikaanse oud-olietopman verdacht van samenwerken met OPEC

De Amerikaanse marktwaakhond FTC verdenkt de voormalige topman van olieconcern Pioneer van pogingen tot 'samenzwering' met oliekartel OPEC. Het is ex-Pioneer baas Scott Sheffield daarom verboden om een bestuursfunctie te vervullen voor ExxonMobil, dat het oliebedrijf overneemt..

Afbeelding

Leider Griekse neonazipartij Gouden Dageraad komt vervroegd vrij

Nikolaos Michaloliakos, de leider van de beruchte Griekse neonazipartij Gouden Dageraad, komt vervroegd vrij. Hij zat sinds 2020 een celstraf van 13,5 jaar uit, onder meer voor het runnen van een criminele organisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor moorden en aanvalle..

Afbeelding

Israël geeft reiswaarschuwing af voor Eurovisie Songfestival

Israël heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor burgers die naar het Eurovisie Songfestival in Zweden willen. De Nationale Veiligheidsraad van Israël zei dat terroristen Israëliërs daar als een doelwit kunnen zien.

Afbeelding

Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht.