De politie onderschepte de bromfietser, die veel te snel bleek te rijden.© rr

“Dit was echt een jeugdzonde”: kandidaat-politieman met opgefokte bromfiets komt er vanaf met werkstraf

Sint-Gillis-Waas -

Een jongeman die graag bij de politie aan de slag wil, kreeg maandag van de politierechter in Sint-Niklaas een werkstraf. Zo kan hij toch met een blanco strafblad zijn selectieprocedure voor zijn opleiding bij de politie voort afwerken.

Ivan Elegeert

D.F. werd in augustus 2022 door de politie in Sint-Gillis-Waas gevolgd toen hij met zijn bromfiets klasse A (die maximaal 25 kilometer mag rijden, red.) vlotjes meer dan 70 kilometer per uur reed. De man werd aan de kant gezet en de bromfiets werd getest op de rollerbank. Daar bleek dat de bromfiets zodanig opgedreven was dat hij liefst 95 per uur kon halen.

Het openbaar ministerie eiste voor de man dan ook een boete van 2.400 euro en een rijverbod van 2 maanden.

“Helemaal herpakt”

De advocaat van D.F., die zelf ook in de rechtbank aanwezig was, gaf de feiten toe. “Dit was echt een jeugdzonde. Mijn cliënt was zwaar onder de indruk van de scheiding van zijn ouders en kende een heel moeilijke periode. Hij heeft zich echter helemaal herpakt. Vandaag staat hier een heel andere persoon: iemand met vast werk en een stabiel leven. Hij is intussen ook in de selectieprocedure gestapt om bij de politie te gaan. Hij heeft al twee examens met succes afgelegd. Maar als hij vandaag veroordeeld wordt en dus een strafblad krijgt, dan ziet hij die opleiding aan zijn neus voorbijgaan.”

D.F. betuigde nogmaals zijn spijt voor zijn stevige jeugdzonde en toonde zich bereid om een werkstraf uit te voeren en een rijverbod te ondergaan. De rechter legde hem een werkstraf van zestig uur op en een rijverbod van een maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER