Alpe d'Huez, voor de dertigste keer opgenomen in het parcours van de Tour.
Volledig scherm
Alpe d'Huez, voor de dertigste keer opgenomen in het parcours van de Tour. © ANP

Wat maakt Alpe d'Huez nu dé Tourcol bij uitstek? Een zoektocht naar de magie achter de klim met 21 haarspeldbochten

Tour de FranceHij heeft er nooit kunnen winnen en toch siert een bordje met de letters 'Alpe d'Huez' het huis van Lucien Van Impe. De laatste Belgische Tourwinnaar bleef tot vandaag onder de indruk van de helling waarop hij zijn allereerste gele trui wist te bemachtigen. Daarom, een blik op de magie achter een iconische klim met 21 haarspeldbochten.

3 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    6 jaar geleden
    De Tour verbieden voor 10 jaar , telkens er een dopingsgeval is ? Dan mogen we de koers afschaffen want er gebeurt wel altijd iets. En De ronde van Ingelmunster bestaat niet , voor zover je zelfs Ingelmunster weet liggen. Ik heb het helemaal niet voor Froome , maar hoop toch dat de toeschouwers hun manieren houden en de rit een eerlijk verloop mag hebben.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Henkie. Dat zal niet gerespecteerd worden. Men wil de huid van de allergrootste ronderenner van zijn generatie. Meer moet je daar niet achter zoeken. Een oplossing zou zijn om de Tour gedurende tien jaar te verbieden. Dan kunnen we op tv misschien ter compensatie kijken naar de grote prijs Pino Cerami, of de ronde van Ingelmunster.
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Hoop dat ondanks alle maatregelen de gezelligheid van bocht 7 bewaard blijft uiteraard wel met respect voor de renners.