Toch geen geannuleerde vluchten? Franse vakbond trekt stakingsoproep weer in

Themabeeld.© put

De vakbond SNCTA, de grootste vakbond bij de Franse luchtverkeersleiding, trekt de aangekondigde staking van donderdag in. Door de staking moest Brussel Airlines acht vluchten naar Frankrijk annuleren. Het is nog niet duidelijk of de vluchten doorgaan zoals gepland.

Bron: BELGA

De Franse luchtverkeersleiding was van plan om donderdag het werk neer te leggen. Daarom moesten Parijse luchthavens Roissy-Charles de Gaulle en Orly twee derde tot driekwart van de vluchten annuleren. Na nachtelijke onderhandelingen is er dan toch een akkoord bereikt met de directie, meldt de vakbond op zijn website.

LEES OOK. Waar heb je recht op als je vlucht geannuleerd wordt? En zijn er addertjes onder het gras?

De staking was gepland uit protest tegen een aangekondigde hervorming van de luchtverkeersleiding. “Luchtverkeersleiders die hadden aangegeven dat ze zouden staken, kunnen die verklaring nog intrekken en toch werken”, geeft de vakbond nog mee. Door de staking liet Brussels Airlines weten dat acht heen- en terugvluchten binnen Frankrijk niet doorgingen. Het is nog niet duidelijk of de vluchten weer doorgaan zoals gepland.(blg, scl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen